Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara,  Mircea Ioan Molot, dã asigurãri cã nu îsi va pierde functia indiferent de decizia pe care ar urma sã o ia magistratii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Molot a explicat cã starea de incompatibilitate a fost stabilitã de ANI pentru mandatul trecut, si nicidecum pentru cel în curs.

Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Molot, nu se teme de o eventualã decizie în defavoarea sa a Înaltei Curti, privind incompatibilitatea reclamatã de Agentia Nationalã de Integritate.  Acesta spune cã nimic si nimeni, în afarã de Dumnezeu nu va putea avea vreo influentã asupra pãstrãrii sau nu a functiei actuale. “Eu vreau sã vã linistesc. Numai dacã Dumnezeu nu mai îmi dã viatã pânã la finalul mandatului o sã plec din postul de presedinte. Deci, nu veti scãpa de mine sub nicio formã, indiferent dacã sunt sau nu declarat incompatibil”, a declarat Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

De altfel, acesta mai spune cã si dacã hotãrârea Curtii de Apel Alba Iulia de incompatibilitate va fi mentinutã si de magistratii Înaltei Curti, tot nu va fi afectat. “Incompatibilitatea nu este pentru calitatea de ales în mandatul respectiv. Deci nu-mi pierd calitatea de presedinte de Consiliul Judetean. În schimb, dacã se ivesc alte posibilitãti, de exemplu regionalizarea, eu nu am voie, timp de trei ani de zile – dacã si Curtea Supremã îmi dã acelasi verdict – sã candidez pe un post de consilier sau de presedinte la regiunea nou înfiintatã. Sau, sã fiu pe vreun alt post în afarã de cel de presedinte de Consiliul Judetean, functie pe care am obtinut-o în urma alegerilor. Pot sã depun pentru orgoliul meu personal sau pot sã nu depun contestatie, sã mai cheltui bani si la Curtea Supremã, pentru cã pe mine, ca presedinte, nu mã afecteazã cu nimic”, a mai afirmat presedintele C.J. Hunedoara.

Molot a mai declarat cã dupã ce îsi terminã acest mandat, nu are de gând sã mai candideze, însã din politicã nu vrea sã se retragã. Considerã cã mai are multe de spus ca politician.

Luiza Andronache