6_siteUniversitatea din Petrosani va primi vizita unui ambasador. Este vorba de ambasadorul Canadei la Bucuresti care va fi prezent la Petrosani, miercuri, 6 martie.

Demnitarul se va întâlni cu mai multi reprezentanti ai institutiilor publice din judetul Hunedoara si din Valea Jiului, dar si cu reprezentanti ai societãtilor miniere de aici. Problemele care vor fi abordate sunt în legãturã cu activitatea minierã.

”Vizita va avea loc miercuri la ora 12 la sala de lecturã a Bibliotecii Universitãtii din Petrosani. va participa excelenta sa, ambasadorul Canadei la Bucuresti, consilierul pe probleme comerciale, administratia localã, centralã, oameni de afaceri, manageri din companii care se ocupã cu exploatarea resurselor naturale din România, nu numai din Valea Jiului.

Domnia sa va face o prezentare de 30 de minute cu privire la dezvoltarea exploatãrii resurselor minerale în România comparativ cu acelasi domeniu din Canada”, a declarat Victor Arad, prorectorul Universitãtii Petrosani.

Vizita ambasadorului Canadei este cu atât mai importantã cu cât la Universitatea din Petrosani nu a mai fost prezent un astfel de demnitar dinainte de Revolutie.

”Probabil cã o sã ne alegem cu ceva cã statul canadian si când am fost în Canada am sustinut o lucrare pe închiderea minelor.

Dupã prezentare m-au întrebat de ce se închid minele pentru cã ei atunci mi-au spus cã industria extractivã din Canada reprezenta 30% din PIB-ul Canadei si ei vor sã se implice în exploatarea resurselor minerale si de ce nu si de cãrbune. Centralele de la Cernavodã sunt de origine Canadianã si probabil au si centrale pe cãrbuni. Nu stiu ce beneficii exacte vor fi, cred cã pentru Universitate este un lucru foarte important pentru cã cel putin dupã Revolutie nu a fost niciun ambasador care sã promoveze activitãti din domeniul nostru de activitate”, a mai precizat sursa citatã.

Întâlnirile de miercuri se vor întinde pe parcursul întregii zile. Acestea vor începe la primãria municipiului Petrosani si vor continua la biblioteca universitãtii.

Monika BACIU