Terenul de sub cinematograful / Victoria concesionat cu nici 10 lei

SAMSUNGSimi a concesionat si terenul de sub cinematograful Victoria. Terenul aferent cinematografului Victoria din Petrosani a fost concesionat cu mai putin de 10 lei pe metru pãtrat pe an.

Consilierii locali de la Petrosani au modificat o hotãtâre de consiliu din anul 2010, în sensul cã se introduce un nou aliniat care are urmãtorul continut ”terenul în suprafatã de 555 mp aferent constructiei, apartine domeniului privat al municipiului Petrosani (…) si se va concesiona prin negociere directã câstigãtorului licitatiei, pornind de la valoarea de 9,75 lei/mp/an, stabilitã prin HCL nr. 29/2011”.

În baza hotãrârii Consiliului Local al municipiului Petrosani  cu numãrul 116/2010 s-a aprobat conesionarea  prin licitatie publicã a clãdirii fostului cinematograf Victoria situat în Petrosani, strada 1 Decembrie 1918 în zona blocurilor 85-87 în scopul reamenajãrii si difuzãrii de film cinematografic, precum si alte activitãti culturale. Câstigãtorul licitatiei a fost Siminel Iordache, patronul complexului Keops, adicã patronul SC Keops Serv SRL.

Dupã doi ani Simi primeste terenul

La doi ani de al atribuirea contractului de concesiune al cinematografului, omul de afaceri din petrosani, Siminel Iordache va primi si terenul aferent clãdirii, asta datoritã unei erori a hotãrârii de consiliu din anul 2010.

”Întrucât din hotãrârea Consiliului Local nr. 116/2010 s-a omis modalitatea de atribuire a terenului aferent constructiei în suprafatã de 555 mp prin acest proiect de hotãrâre se propune modificarea si completarea HCL nr. 116/2010 în sensul cã terenul se va concesiona prin negociere directã câstigãtorului licitatiei pornind de la valoarea de 9,75 lei/mp/an stabilitã conform HCL nr. 29/2011”, se aratã în nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre.

10_1siteAstfel, terenul aferent cinematografului Victoria va fi concesionat câstigãtorului licitatiei pentru o perioadã de 25 de ani. ”Terenul în suprafatã de 555 mp (…) si se va concesiona pânã la data de 27.06.2036”, se mai aratã în document.

Fostul Cinematograf Victoria a fost concesionat, în vara lui 2011, omului de afaceri Siminel Iordache, acesta având de achitat o concesiune de 15.000 de lei pe an. Investitorul nu are voie sã schimbe destinatia clãdirii, chiar dacã acesta poate spre exemplu ca în spatiul respectiv sã deschidã si un bar sau o cafenea.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.