H oții, trei la număr, au fost prinși de polițiștii din municipiul Lupeni și învinuiți de furt calificat. La audieri s-a descoperit că totul a fost pus la cale de nepotul păgubitei.

Cei trei au furat 8000 de euro, un seif în care se aflau bijuterii și suma de 4000 de lei.
”Poliţia Municipiului Lupeni a fost sesizată de către persoana vătămată cu privire la faptul că, în perioada 30.01.2022, orele 17.30 – 31.01.2022, orele 07.30, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în locuința sa situată în Lupeni, de unde au
sustras suma de 8000 euro, suma de 4000 lei și bijuterii. Instanţa reţine că inculpatul a fost informat de către martorul (n.r. nepotul) cu privire la locul unde persoana vătămată își ține banii, respectiv un seif metalic. Inculpatul a luat acest seif, în timp ce martorul și inculpatul (…) au așteptat afară pentru a supraveghea zona să nu fie surprinși de cineva. (…) Cei trei s-au deplasat într-o zonă aflată pe malul râului Jiu, unde inculpatul a lovit cu piciorul ușa seif-ului, reușind să o deschidă. Din interior, cei trei au sustras banii, aflați în două portofele, precum și un inel de aur și o brațară de aur. Banii i-au împărțit între ei”, se arată în dosar. Nepotul păgubitului s-a ales după împărțeală cu suma de 1700 euro și 4000 lei, precum şi un inel. Femeia și-a iertat nepotul pentru a nu ajunge la pușcărie, dar nu și pe ceilalți doi hoți, unul dintre ei minor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani i-au trimis pe doi dintre cei trei spărgători în judecată iar instanța i-a găsit vinovați de furt calificat.
Astfel, cel care a furat propriu-zis banii și bijuteriile, un recidivist în vârstă de 19 ani, din Lupeni, a fost condam­nat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Minorul, consumator de droguri, a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni, pentru săvârşirea infractiunii de complicitate la furt calificat. Sentința Judecătoriei Petroșani nu este definitivă.