P ro Sacrum este denumită expoziția ce poate fi vizitată, în această săptămână, la Casa de Cultură a Studenților de la Petroșani. Vernisajul are loc marți, la ora 12.00.

Casa de Cultură a Studenților, în parteneriat cu Centrul de Creaţie şi Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” al Facultății de Teologie Ortodoxă a UBB Cluj, vernisează, la Petroșani, Salonul Național de Artă Sacră Contemporană.
Evenimentul prilejuieşte întâlnirea publicului iubitor de artă din Valea Jiului cu creații ale studenţilor,
masteranzilor, doctoranzilor de la Secția Arte Vizuale-Artă Sacră a Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj. Toate vor fi expuse la galeria de artă a casei studențești, în perioada 22 noiembrie – 25 decembrie 2022.
„Este o continuare a celorlalte saloane de artă sacră, pe care noi le-am organizat în anii anteriori aici. Dar anul acesta vine cu ceva special, pentru că vom expune lucrări de licență ale unor studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Departamentul de Artă Sacră de la Cluj și, pe lângă acestea sut și lucrări realizate de studenți la cursruiel de licență, mater și doctoranzi de la aceeași facultate”, a spus lector univ dr Lavinia Hulea, directorul Casei de Cultură as Studenților Petroșani.
Vernisajul expoziţiei, care va avea loc în data de 22 noiembrie, ora 12,00, este dublat de prelegerile susținute de invitații de onoare ai evenimentului, printre care inclusiv decanul acestei școli superioare, profesorul universitar doctor Teofil Tia.
Diana Mitrache