„Teoreticul”, pe picior de mutare

8_siteCu începere din toamna acestui an liceenii de la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Petrosani si-ar putea derula orele de curs în altã locatie. Mai exact, în sediul actualei Scoli Generale „Spiru Haret” din cartierul Aeroport.

„Am avut pânã acum câteva întâlniri cu reprezentantii Administratiei Locale, Consiliului Profesoral si Consiliul Elevilor care, în principiu, sunt de acord cu aceastã mutare. A rãmas sã mai avem o întâlnire si cu Consiliul Pãrintilor dupã care vom lua o decizie în acest sens. Singura noastrã problemã, pentru care dorim sã ne mutãm este legatã de spatiu, clasele fiind mult mai mici comparativ cu normele ce ar trebui îndeplinite. Discutiile vis-a-vis de mutarea noastrã într-o nouã locatie au demarat de mai multã vreme desi este o hotãrâre greu de luat tinând cont de faptul cã ne-am derulat activitatea în actualul sediu în ultimii 20 de ani”, a declarat Gilbert Danciu, director Colegiul National „Mihai Eminescu” Petrosani. În parantezã fie spus, în noua locatie, liceenii ar putea beneficia de conditii de instruire mult mai bune. Cel putin în ceea ce priveste orele de sport, unitatea de învãtãmânt din cartierul Aeroport având o salã de sport modernã si pregãtindu-se (în viitorul apropiat) de intrarea în posesia unei piscine.

Dacã liceenii vor sã se mute, elevii de generalã nu prea ar dori sã plece într-o nouã locatie. În prezent, la „Spiru Haret” (desi sãlile de clasã nu sunt ocupate în totalitate) studiazã 270 de copii. „Nu avem unde sã-i mutãm dacã va trebui sã pãrãsim locatia respectivã. În sediul nou al scolii avem doar douã clase libere si atât. Ce vom face cu copiii din celelalte 10 clase? Rãmâne de vãzut ce decizie va fi luatã în acest sens”, a spus Nicoleta Demeter, director Scoala Generalã „I. G. Duca” Petrosani (cea de care apartine si „Spiru Haret”).

8_1siteÎn ceea ce-i priveste pe edilii locali, cei care vor lua decizia definitivã în privinta mutãrii sau nu a liceului teoretic în spatiul scolii generale acestia îndeamnã la rãbdare. „Este încã devreme sã spunem cã se va produce aceastã mutare. Abia peste câteva luni se va sti sigur ce se va întâmpla”, sustin acestia.

Mircea Nistor

3 comentarii la „„Teoreticul”, pe picior de mutare

 • 4 martie 2013 la 18:50
  Permalink

  SCOALA SPIRU HARET NU MAI EXISTA DE 3 ANI!
  UNDE VRETI SA MUTATI 12 CLASE?ACUM CAND FINANTAREA SE DA IN FUNCTIE DE NUMARUL DE ELEVI VRETI CA ELEVII SCOLII IG DUCA DIN AEROPORT SA PLECE SPRE ALTE SCOLI PENTRU CA NU VOR VENI LA SEDIUL DIN ORAS.DRAGI PARINTI NU ASCULTATI ZVONURILE ASTEA RAUTACIOASE ,CU INCREDERE VENITI LA SCOALA SA VA INSCRIETI COPIII IN CLASA I SI CLASA PREGATITOARE PENTRU SEDIUL DIN AEROPORT AL SCOLII I.G DUCA PENTRU CA SUNT CADRE DIDACTICE SI CONDITII DE EXCEPTIE.
  DE ASTA VOR SEDIUL SCOLII!

  Răspunde
 • 4 martie 2013 la 21:19
  Permalink

  Si ce daca nu vor sa plece copiii de acolo? Avem toti loc. Se face colegiu si gata. Decat unde suntem acum…

  Răspunde
 • 26 august 2015 la 17:20
  Permalink

  Si daca se muta anul acesta, cum am mai auzit de cateva saptamani, un zvon pe la liceu si de la mai multi parinti, tot noi vom fi in castig. Pentru ca elevii nostri, la teoretic ar avea sali normale de clasa si laboratoare si o sala de sport cum merita liceul nostru.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.