Inspectorii de muncă au verificat și în județul Hunedoara modul în care funcționează firmele care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Romaniei ca agenți de plasare a forţei de muncă în străinătate. Au fost identificate câteva astfel de firme și câteva zeci de oameni care au astfel de contracte.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara au verificat dacă sunt respectate prevederi­le legale. Scopul desfăşurării
acestei campanii de control a fost identificarea cazurilor în care nu sunt nerespectate condițiile de funcționare a firmelor care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forţei de muncă în străinătate și a procedurii de înregistrare, verificarea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.
Astfel că, la finalul controlului, s-a constat că la nivelul Inspecto-ratului Teritorial de Muncă Hunedoara sunt înregistraţi 3 agenți de muncă temporară cu un număr total de 61 de contracte ai celor 12 utilizatori ai salariaților temporari, toate fiind executate în străinătate.
Nu au fost raportate abateri.
Acest tip de controale tematice reprezintă un cadru legal, coerent şi preventiv de acţiune în vederea respectării legislației specifice de către toţi angajații și angajatorii. Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara recomandă cetăţenilor care doresc să muncească în afara României, să consulte pagina web a instituției www.itmhunedoara.ro pentru a afla mai multe informații utile privind munca în străinătate.
Diana Mitrache