Grevã spontanã la Primãria Aninoasa

Functionarii Primãriei Aninoasa inclusiv cei din Politia Localã au declansat ieri o grevã spontanã deoarece nu si-au primit salariile pe luna ianuarie.

Oamenii sunt nemultumiti si cer autoritãtilor sã se gãseascã o solutie prin care sã li se poatã plãti lefurile. „Este o grevã spontanã datoratã pânã la urmã situatiei financiare în care se gãseste Primãria Aninoasa.

Oamenii nu si-au primit salariile pe luna ianuarie. Acum vom urma pasii legali si sperãm sã reusim sã rezolvãm problema. Eu mâine (n.r. vineri) merg la directorul Finantelor Publice, sã vedem ce putem face. Legea e fãcutã în asa fel încât e destul de complicat pentru a lua un împrumut din Trezorerie.(…) A fost si prefectul aici si a discutat cu oamenii, de la dânsul a venit propunerea aceasta (n.r. împrumut din Trezorerie).

Pe localnici îi afecteazã putin aceastã grevã pentru cã nu-si pot rezolva problemele pe care le au în primãrie”, a precizat viceprimarul localitãtii Aninoasa, Adrian Albescu. Culmea este cã în conturile Primãriei Aninoasa existã o sumã de bani care ar acoperi salariile a circa 70 la sutã din angajatii institutiei. Viceprimarul Albescu explicã însã de ce nu se poate apropia de banii din visteria localitãtii. „Ar fi ceva bani în visterie dar din cauza unor ordonante nu putem sã-i accesãm, decât dupã ce plãtim 5 la sutã din arierate. Ar fi o sumã care ar acoperi cred cam 70 la sutã din salarii. Dacã plãtim cele cinci procente nu ne mai rãmân bani pentru a plãti salariile, Legile sunt de asa naturã si ne învârtim într-un cerc vicios”.

Cei 22 de angajati ai Primãriei Aninoasa care au declansat protestul spontan sperã sã li se rezolve situatia salariilor.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Grevã spontanã la Primãria Aninoasa

  • 3 martie 2013 la 00:15
    Permalink

    si politia locala a facut greva? vrajala,domnul sauca nu ar permite asa ceva.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.