11_siteConsilierii locali din Petrosani au decis sã schimbe regulile de acordare a titlului de „Cetãtean de onoare” al urbei. Beneficiarul lui trebuie sã aducã o serie de documente, dar nu si cazierul.

Persoanele propuse pentru acordarea titlului de Cetãtean de Onoare” al municipiului Petrosani nu mai trebuie sã prezinte cazierul judiciar la conferirea acestei distincti.

Alesii locali au decis schimbarea regulamentului de acordare a acestui titlu si au considerat cã persoana propusã pentru decernarea titlului de Cetãtean de Onoare s-ar putea simti jignitã de aceastã cerintã.

„Persoanele propuse pentru acordarea acestui titlu sunt de regulã personalitãti publice marcante a cãror onoare ar fi pusã la îndoialã de solicitarea prezentãrii cazierului judiciar.

De altfel, de credibilitatea acestor persoane nu se îndoieste nimeni, iar eventualele fapte ilegale ar fi, de asemenea, de notorietate”, a explicat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Fãrã recomandãri

Pentru viitorii cetãteni de onoare ai municipiului mai rãmân de prezentat o declaratie tip de acceptarea titlului, xerocopie dupã actul de identitate, un CV, expunerea de motive a initiatorului proiectului si actul de deces al celui propus pentru titlurile acordate post – mortem.

În ultimul moment, consilierii au renuntat la a-i cere celui propus pentru conferirea titlului trei recomandãri de al persoane juridice sau fizice din domeniul de activitate, asta dupã ce ex-viceprimarul orasului, Claudiu Cornea, a atras atentia asupra faptului cã cerinta este parecum bizarã. „În cazul lui Cãlin Peter Netzer, ce facem, îi cerem recomandãri de la Spielberg?”, a întrebat Cornea.

Carmen Cosman