Un  bãrbat  din Petrosani s-a cãtãrat pe un stâlp din fata Primãriei Petrosani pentru a protesta fatã de conditiile în care locuieste împreunã cu familia. Bãrbatul este un cunoscut al autoritãtilor pentru protestele lui de acest gen.

2_1siteCãmãruta în care locuieste împreunã cu sotia si cei trei copii a devenit prea micã pentru Viorel Popa, zis „Ureche”, mai ales dupã ce a consumat si niste bãuturi alcoolice.

A dat o turã prin Primãrie ca sã îsi expunã nemultumirile si, pentru cã primarul nu era disponibil, s-a gândit sã îl astepte cãtãrat pe un stâlp de iluminat public situat vis-a-vis de sediul institutiei. Politistii locali s-au chinuit sã îl convingã sã se dea jos de acolo, dar în zadar: bãrbatul cerea sã vinã primarul la discutii!

„Am nemultumiri cu casa mea. Am fost la domnu’ primar si ãstia nu mã lasã. Eu stau într-o cãmãrutã. Vreau mãcar o camerã mai mare”, spune Ureche. Protestul s-a încheiat la fel de brusc cum a început, imediat dupã ce în zonã si-a fãcut aparitia primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. Dupã câteva minute de discutii purtate în spatele usilor închise din biroul edililor, bãrbatul  a plecat acasã.

„El are niste nemultumiri mai vechi, era si sub influenta bãuturilor alcoolice si s-a suit pe stâlp.

Cred cã de douã ori a mai protestat în modul acesta. Am mai avut si alti oameni care au protestat în acelasi mod, dar pe alti stâlpi”, a declarat Iacob-Ridzi.

Reamintim cã în anul 2010 edilii din Petrosani au decis sã taie un stâlp metalic de telecomunicatii, din zona statiei CFR din Petrosani.

Înalt de câteva zeci de metri,  stâlpul era dezafectat, dar era folosit de „supãratii pe viatã”, care se cãtãrau pe el pentru a-si striga nemultumirile. Pe acel stâlp a devenit celebru si Viorel Popa.

Carmen Cosman