9_siteA fost luat pe sus de mascatii care i-au cotrobãit prin birou, dar nici la aproape un an dupã incident nu s-a aflat cât e de vinovat.

Profesorul Emil Biber este în continuare secondat la examene si nimeni nu a fãcut dovada vinovãtiei, ori a nevinovãtiei acestuia.

Mascatii au descins la Universitate, au luat probe, iar de atunci nu se mai stie nimic. Profesorul Emil Biber este nevoit sã tinã examenele cu asistent, iar asta o recunoaste si rectorul Universitãtii din Petrosani, care spune cã nu poate sã îl sanctioneze pe vorbe, deoarece a fost pus în fata unui fapt ce încã nu e dovedit. „S-a mediatizat foarte mult în presã aceastã situatie. Eu l-am chemat în fata Consiliului de Administratie si i-am spus, având în vedere declansarea anchetei pânã la elucidarea ei, sã îsi continue activitatea, cã eu nu pot sã iau o decizie. Eu, fãrã un document la bazã, nu pot lua mãsuri. I-am spus sã fie secondat la examen si de atunci a trecut un an si n-am primit nimic. Si nici acum nu stiu care e situatia domnului profesor. Dânsul îsi sustine nevinovãtia”,spune prof dr. Aron Poantã, rectorul  Universitãtii din Petrosani.

Procurorii si politistii hunedoreni au rãscolit în luna iunie 2012, locuinta din Deva si biroul de la universitate ale profesorului Emil Biber, de la catedra de Management, Ingineria Mediului si Geologie, în cãutare de probe. Biber a fost acuzat cã a pretins suma de 520 de lei de la un student aflat în an terminal pentru ca acesta sã promoveze examenul la „Eficienta Investitiilor”. Nici pânã acum, însã, nu a venit un act oficial din care sã rezulte cã omul a luat spagã.

Diana Mitrache