Un bãrbat de 43 de ani a murit, luni,  dupã ce a sãrit cu autoturismul de pe un pod de peste Jiul de Est, la iesire din municipiul Petrosani. Acesta avea mai multe centre de colectare a fierului vechi în Valea Jiului si plecase din Petrosani cãtre unul dintre ele unde avea o problemã. Politistii fac cercetãri pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la accident.

2_1siteNicu Negru (43 de ani) administra mai multe depozite de colectare a fierului vechi, atât în municipiul Petrosani cât si în localitatea Petrila. Acolo se  îndrepta ieri, spre unul din depozitele din Petrila, când nu se stie cum, în zona Dãrãnesti, masina a strãbãtut patru benzi de circulatie, a spulberat balustrada de la podul de peste Jiu, a plonjat circa 25 de metri în gol si s-a fãcut praf de malul râului. Soferul era singur în masinã si n-a avut nici o sansã. A rãmas încarcerat minute în sir în masina pe care o conducea fãrã ca cineva sã poatã interveni si sã facã ceva. Martorii tragediei spun cã au apucat doar sã vadã masina strivitã si nimeni nu l-a mai putut ajuta, pentru cã bãrbatul murise pe loc. „Eram la grãdinita din apropiere dupã fetitã si am auzit o bubuiturã mare. Am venit imediat sã vãd ce e si am încercat sã vãd dacã îl pot ajuta. Era mort si cineva a sunat la 112. A venit cu vitezã foarte mare”, spune un martor al tragediei.

La fata locului a ajuns si sotia si fratele victimei, care au primit imediat îngrijiri de la echipajul de pe salvare.

Accidentul s-a produs în jurul orei 12:00, iar politistii spun cã de vinã a fost viteza. Asta pentru cã omul a ajuns pe contrasens, a rupt balustrada unui pod si apoi a plonjat în gol, izbindu-se cu putere de sol. Era singur în masinã si a murit pe loc. „Conducãtorul auto, care circula dinspre Petrosani spre Bãnita, într-o curbã usoarã la dreapta, a pierdut controlul volanului, a pãrãsit partea carosabilã, a rupt parapetul podului  si a cãzut jos. În urma accidentului, conducãtorul auto si-a pierdut viata. În cauzã se întocmeste un dosar penal, care la definitivarea cercetãrilor va fi trimis la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani”, a declarat Petru Mârza seful Politiei rutiere Valea Jiului.

2_2siteImediat la fata locului au ajuns si pompierii si ei au fost anuntati prin 112 de producerea cumplitului accident. Omul a stat prins între fiare, pânã ce pompierii au reusit sã le taie si sã îl scoatã. „Am  fost anuntati sã intervenim pentru descarcerarea unei persoane care a sãrit de pe pod. Ne-am deplasat la fata locului cu un echipaj de descarcerare si unul de prim ajutor si am constatat cã persoana era deja decedatã în autoturism. Noi am tãiat masina si am scos victima”, a declarat lt. Rãzvan Stancu, loctiitor al comandantului Detasamentului de  pompieri din Petrosani.

Trupul neînsufletit al soferului a fost transportat la serviciul de medicinã legalã din Petrosani, pentru ca legistii sã stabileascã cu exactitate cauza mortii.

Apropiatii familiei spun cã Nicu Negru trecea printr-o serie de ghinioane, iar ieri mergea spre Petrila, dupã ce politistii din localitate îl chemaserã sã-i predea mai multe bunuri pe care le-au recuperat de la niste hoti ce i-au spart unul din depozitele de fier vechi. Anchetatorii spun cã bãrbatul avea probleme cu inima si nu este exclus sã fi suferit un infarct dat fiind faptul cã la locul accidentului nu existã nici o urmã de frânare, însã acest lucru se va stabili dupã efectuarea necropsiei de cãtre legisti. Nicu Negru era cãsãtorit si avea trei copii, doi bãieti dintr-o primã cãsãtorie si o fetitã de zece ani cu a doua sotie.

Diana Mitrache

Maximilian GÂNJU