Nu stiu cum sunt altii, dar functionarii  de la Petrosani mai cã îti pare cã au inventat roata. Asta pentru cã au pretentii de mari detectivi particulari, ori nu s-au regãsit nicicând pe prima paginã si sunt frustrati.

Primul care ne-a atras atentia luni, la orele prânzului, a fost comandantul Titel Brãgaru, de la Politia Petrosani, un adevãrat „Rãstitel” care, ajuns la locul unui cumplit accident, deja le fãcea dosare penale unor cameramani aflati la mai mult de 50 de metri de locul faptei, sus pe niste scãri.

Îmbrãcat un un trenci si o pãlãrie, de se întreba asistenta cine e si detectivul ãsta!, comandantul de la Petrosani se agita precipitat printre martorii tragediei de sub pod. Si asta nu e tot!. „Al meu” tipa la colegul sãu de sus sã îi ia pe cameramani si, dacã nu pricep, sã îi conducã la sectie. De îmi si vedeam cameramanul dus sã dea declaratii, cã ia imagini într-un loc public, de la o distantã apreciabilã. Tipetele lui Brãgaru acopereau vaietele sotiei îndurerate si ale rudelor victimei, omul legii spunând cã „ti-au iesit, mã cadrele?”, cu referire la colegii jurnalisti care luau imagini în timp ce victima era scoasã din masinã. Cã presa era la fata locului, nu a uimit pe nimeni, dar oare comandantul Brãgaru nu a venit tot pentru a vedea ce s-a petrecut?

Un alt functionar frustrat este, de aceastã datã, si Cornel Ragea, de la „executãri silite”, Serviciul de Impozite si Taxe locale, care, luni dimineata, se pitea dupã un computer si când i s-a cerut sã coopereze cu presa a rãspuns rãspicat: „Am înteles cã nu sunt obligat sã vã dau datele necesare”, obstructionând în acest fel accesul la informatii publice, în virtutea unor frustrãri legate de aparitii ale altor colegi de ai dânsului, care ar fi dat informatii în nu stiu ce ziar. Si zi asa, mã Cornele, primarul e obligat si domnia ta, nu?

Angajatii de la stat, plãtiti din banii publici sunt peste tot si fiecare crede cã e îndreptãtit sã fie justitiar,  dar, din pãcate,  omenia le-ar sta mai bine.

Diana Mitrache