Partid cu pretentii, dar cu ”casa” în paraginã

6_siteCa un partid care a fãcut multe valuri în oras, cu pretentii si ”spirit dominator”, PSD Petrila are vesnic lacãtul pus pe usa ruginitã a sediului de pe strada Minei.

În timp ce sediile partidelor politice din localitãtile Vãii Jiului functioneazã ca niste cluburi de socializare, de dezbatere si  de întocmirea a planurilor de actiune, chiar de loc unde cetãtenii vin cu jalba în bãt pentru a fi ajutati într-o problemã sau alta încurcati în hãtisul birocratiei si al legilor vesnic miscãtoare, la PSD Petrila este pãienjenis, paraginã si afise vechi din campania electoralã.

Ca un partid care a fãcut multe valuri în oras, cu pretentii si ”spirit dominator”, PSD Petrila are vesnic lacãtul pe usa ruginitã a sediului de pe strada Minei. Dacã cineva doreste sã contacteze partidul în cauzã si nu are cunostinte cine e seful, cu ce se ocupã si pe unde poate fi gãsit, face stânga împrejur si renuntã. Pãi dacã sediul aratã asa, cum aratã partidul? – s-au întrebat câtiva oameni simpli din partea de jos a Petrilei.

Cartea de vizitã a PSD Petrila nu mai existã ca fiind de sine stãtãtoare, ci este asociatã cu CAR Petrila, unde liderul social democratilor este  presedinte. Imobilul CAR Petrila este unul modern, dovadã cã lucrurile merg bine aici, institutia financiarã fiind una de succes, aducãtoare de bani. Un partid politic, de regulã, mãnâncã bani… Oare?

Dar cum rãmâne cu influenta nãscutã din ultimele alegeri, cu oamenii numiti în functii si cu, de acum cunoscuta vorbã, ”Bobar si-a pus oamenii lui”. Mina Lonea este cunoscutã ca fiind fieful PSD-Bobar, viceprimarul orasului Petrila este PSD, mai nou se încearcã pãtrunderea si la mina Petrila prin noul sindicat înfiintat de curând ”Noi orizonturi”. Dacã doar prin acesti oameni, pe principul ”dati un leu pentru sediul meu”, PSD Petrila tot avea un sediu care sã aibã usile deschise pentru cetãteni, chiar si pentru postasul care îi duce corespondenta.

Petrilenii sperã ca Gheorghe Bobar – agreat de toate organizatiile de cartier, cum sunt numite cele de pe lângã sectiile de votare, vreo 16 la numãr – dupã ce va fi reales, la începutul lunii martie, sã se ocupe si de imaginea partidului si sã intre hotãrât în secolul XXI.

Ileana Firtulescu

Advertisements