8_siteCea mai mare organizatie de tineret din judet – OT PSD Petrosani, unicã în ponderea organizatiei mari – 30%, si-a ales liderii. Singura dezamãgire este cã Petrila a detronat Petrosaniul si a luat locul ”celui mai tânãr presedinte”…

Exceptând o organizatie, tinerii PSD-isti din localitãtile Vãii Jiului si-au ales conducãtorii. Sâmbãtã, au avut alegeri la Petrila si Petrosani, cu participarea conducerii judetene a PSD, Laurentiu Nistor, si a parlamentarilor, tineri si ei, Cristian resmeritã si Natalia Itontero.

Organizatia deTineret PSD Petrosani este unicã  cea mai mare organizatie din judet, cu 300 de membri si este catalogatã si cea mai puternicã datoritã implicãrii în diverse actiuni cu caracter umanitar, cultural dar si politic. Politic pentru cã reprezintã 30% din Organizatia municipalã Petrosani – ” organizatia mare”, în care OT PSD are un cuvânt de spus.

La alegerile de sâmbãtã, a fost doar un singur candidat pentru sefia organizatiei – Lavinia-Elena Grigoriu, presedinta tinerilor de la Petrosani. Lavinia a fost realeasã cu unanimitate de voturi, iar vicepresedinti  au fost alesi sase bãieti ca brazii – Rãzvan Bacsi, Alexandru Alb, Aurel Cirescu, Claudiu Stanci, Vali Ungureanu si Bogdan Anghel.  Biroul organizatiei a fost completat cu cinci fete pe cinste, parte dintre ele le-am zãrit la spectacolul caritabil Miss PSD…

De precizat cã tinerii sunt altfel organizati, total diferit decât organizatia mare. Acestia sunt constituiti în Liga elevilor si Liga Studentilor, fiecare vând responsabili pe institusii de învãtãmânt, cu regulile si actiunile sale.

Dupã primul mandat de presedinte al tinerilor de la Petrosani, Lavinia Grigoriu a devenit consilier municipal, la alegrile locale de anul trecut.

”Am fost si sunt tare mândrã de tinerii de la organizatia de la Petrosani. Le multumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o si încercãm, împreunã, pe viitor sã facem mai mult pentru tineri si sã ne implicãm mult mai mult în rezolvarea problemelor comunitãtii” – a declarat presedinta OT PSD Petrosani.

Singurul regret al Laviniei G. este cã nu mai detine locul celui mai tânãr presedinte din Valea Jiului ca pânã acum, timp în care a fost ocrotitã si îndrumatã de toti ceilalti lideri ai tinerilor. Locul ”celui mai tânãr presedinte” a fost ocupat, sâmbãtã, de Cristian Hangan, ales presedintele tinerilor social democrati de la Petrila.

Next generation a politicienilor de Petrosani îsi pregãtesc tabãra de iarnã din Parâng, tabãrã ce va avea loc în perioada 1-3 martie.

Ileana Firtulescu