Pornit ca un maraton care să omagieze evenimentele din Pasul Vâcan, maratonul Castelul din Carpați ajunge acum la ediția a IX-a.

Sunt 9 ani de când sportivi de top, maratoniști adevărați, urcă în munte, din Vulcan, spre Pasul Vâcan, la granița cu județul Gorj, acolo unde sunt ridicate busturile eroilor neamului. Îmbină astfel tradiția, istoria și sportul cu numele proiectului de dezvoltare a turismului din zonă: Castelul din Carpați.
Maratoniștii au alergat, pentru prima oară pe acest traseu, în cadrul competiției Castelul din Carpați în anul 2013 și, de atunci, an de an, administrația locală a menținut evenimentul în preajma zilei în care este celebrată Ziua Munților Carpați, la 26 septembrie.
Maratonul din această toamnă este aproape de start și cei care doresc se pot înscrie. Va fi, ca în fiecare an, un regal sportiv.
„Este un eveniment național. Castelul din Carpați a ajuns anul acesta la ediția a IX-a și este un eveniment organizat cu sprijinul domnului Daniel Hălăstăuan, care ne ajută în organizarea și relaționarea cu maratoniștii. Anul acesta va fi în data de 24 sepetembrie de la ora 11,00”, a spus Cristian Merișanu, primar Vulcan. Organizatorii mai spun că, în acest an, inclusiv traseul va fi unul diferit și spectaculos.
„Se lucrează la un traseu mult mai frumos, mai spectaculos, așa încât să atragem cât mai mulți concurenți. Anul acesta pregătimn premii substanțiale, cupe, medalii. Așa că așteptăm să se înscrie cât mai mulți competitori și sperăm ca, odată cu acest eveniment, să promovăm ceea ce înseamnă pentru noi Pasul Vâlcan, vara, dar și iarna”, a mai precizat Cristian Merișanu, primar Vulcan.
Și la această ediție se așteaptă o participare numeroasă, fiind așteptați maratoniști din toată țara. Așa că, la Vulcan, în Pasul Vâlcan, ziua munților Carpați va fi la înălțime.
Diana Mitrache