Senatorul Haralambie Vochitoiu îi solicitã premierului 4 milioane de lei lei pentru Aninoasa

10_siteSenatorul PP-DD de Valea Jiului Haralambie Vochitoiu îi solicitã premierului Victor Ponta un ajutor guvernamental de 4 milioane lei pentru a plãti un credit la BCR contractat de fostul primar si neplãtit în totalitate, dupã ce banca a amenintat administratia localã cu executarea.

“Administratia localã a orasului cu 5000 de locuitori asteaptã un sprijin guvernamental pentru a iesi din impas. Sprijinul a fost solicitat încã de anul trecut, dar pânã în prezent nu a primit nici un rãspuns. Situatia financiarã dezastruoasã a orasului a fost lãsatã de fosta conducere PD-L- istã ce a administrat localitatea mai bine de 20 ani. Actualul primar de la PSD a acceptat sã candideze, desi cunostea foarte bine situatia orasului, în urma promisiunilor decidentilor politici ai PSD Hunedoara cã va fi sprijinit sã redreseze orasul si sã rezolve problemele cetãtenilor.

În acest moment toti l-au abandonat, îl trimit de la unul la altul, îi fac tot felul de recomandãri, ultima dintre acestea fiind aceea de a atasa localitatea la altã localitate care are bani, solutie bizarã si nelegalã.

Domnule prim-ministru vã rog sã-mi comunicati dacã aveti intentia sã vã aplecati asupra acestei probleme cu scopul de a o rezolva, de a salva un oras din Valea Jiului si de a spãla onoarea celor care i-au promis sprijin primarului PSD si acum l-au abandonat, fiind ocupati cu treburile la Bucuresti”, aratã senatorul Vochitoiu în interpelarea adresatã primului ministru.

Declinul orasului Aninoasa a început  în anul 2006, odatã cu închiderea exploatãrii miniere. De atunci, an de an, orasul s-a afundat în sãrãcie, iar acum a ajuns în pragul falimentului.

Marius Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.