A u experiență în producerea energiei electrice, au cerut garanția că vor putea vinde ceea ce produc în România și au explicat cine le va fi alături ca să le furnizeze echipamente. În plus, vor crea și 600 de locuri de muncă, într-o primă fază.

Reprezentanții Mass Group Holding au plătit o parte din valoarea tranzacției și susțin că au cerut garanții de la statul român ca să poată produce 1200 MWatti pe care să îi dea sistemului energetic național de la noi. Și, în plus, au cerut o conductă cu gaz la Mintia, pentru că viitoarea termocentrală va funcționa doar pe gaz. Dar a precizat și cine le sdunt deja partenerii care îi ajută. „Avem, alături de noi, un parteneriat cu General Electric și Siemens, care sunt gata să ne furnizeze echipamentele necesare, și estimăm că investiția totală va fi de 1 miliard de euro”, a spus Ahmad Ismail Saleh, Mass Group Holding.
Cumpărătorul iordanian a mai afirmat la Mintia că nu va avea nicio problemă să producă energie electrică, mai ales că are experiență de 15 ani. „Suntem specialiști în 3 sectoare de activitate: producem energie, producem 8.600 de MWatti la această oră și avem 15 ani de experiență în acest domeniu. Ultimul proiect l-am finalizat in Irak, Bagdad, cu o capacitate de 4.500 MWatti. Avem deja experiența construirii într-un singur loc a 4.600 MWatti și, pentru noi, construirea unei centrale de 1200 MWatti nu va fi o problemă”, a mai precizat în conferința de presă de la Mintia, Ahmad Ismail Saleh, Mass Group Holding.
Ahmad Ismail Saleh spune că a veni:în Români în 1992 și a avut afaceri aici timp de 3 ani, dar că acum așteaptă ca guvernul să se îi faciliteze ultimele doleanțe, ca mai apoi să construiască și apoi să producă energie electrică.
Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara – aflat în insolvență din 2019, a fost vândută la licitație publică, la a patra strigare, în data de 26 august, cu 91 de milioane de euro. Cumpărătorii au plătit deocamdată doar 10 milioane de euro, iar diferența trebuie să o achite în 120 de zile.
Diana Mitrache