P este 52.000 de elevi și preșcolari au început cursurile din această săptămână în județul
nostru. Cei mai fericiți au fost cei de la grădinița ce aparține Școlii gimnaziale nr 2 din Colonia Petroșani, o grădiniță care s-a tot renovat, din 2016 și până acum.

Cu emoții, cu sufletele strânse, cu bucurie, ori nu chiar fericiți, toți copiii au ajuns în curtea școlii, acolo unde învață. I-am găsit și noi pe cei de la Școala nr 2, din Colonia Petroșani, iar faptul că nu mai stau acasă, în fața tabletei, a fost una dintre cele mai mari bucurii.
„Azi e foarte frumos.
On-line nu a fost bine, nici gând. Care cum putea, iar fetițele mele abia așteptau să vină la școală. Acum au uniformă și sunt gata de școală”, mi-a spus mama unor fetițe gemene.
„Așteptam să înceapă școala, îmi place”, a
confirmat una dintre fetițe, iar cealaltă a aprobat-o: „Mie îmi place la școală că învățăm multe, socotim, citim. E bine”.
Dar aici, după ce, în 2016, DSP a închis vechea grădiniță, copiii au venit în două clase din interiorul școlii. De acum, însă, ajung în clădirea reabilitată și iar reparată. Asta pentru că au fost făcute o serie de lucrări, care, la prima ploaie s-au stricat. Dar toate par mai bune acum. „Vedem cum e, că vine prima dată la grădiniță. E frumos înăuntru, sper să îi placă și lui”, a spus mama unui băiețel timid, care vena prima dată la grăîdiniță.
„Din fericire, în acest an, începem pentru preșcolarii noștri într-o clădire renovată, cu toate facilitățile și ne bucurăm că am fost spijiniți. Avem acum condiții foarte bune, pentru că era o condiție să fim acreditați de DSP”, a spus Mihaela Marița, directorul Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Petroșani, structră din care face parte și școala și grădinița din Colonie.
Iar copiii de aici au mai primit o veste bună.
„Școala nr 2 este o școală importantă. Veți vedea asta pe parcursul acestui an, când vor mai fi schimbări. Am propus să introducem școala în programul național de masă caldă și suntem pe listă. După ce va fi aprobat acest program, veți beneficia de masă caldă la școală”, a adăugat, la deschiderea noului an școlar și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul
municiupiului Petroșani.
Școlile și-au deschis porțile în tot județul, iar pregătirile s-au făcut din timp. Potrivit unui
comunicat remis presei de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în ceea ce privește asigurarea combustibilului/agentului termic pentru sezonul rece, 57% dintre unități sunt branșate la rețeaua de termoficare sau sunt dotate cu centrale termice proprii pe gaze naturale, 41% dintre unități au combustibil solid pentru încălzire asigurat în procent de 100%, 2% dintre unitățile au combustibil solid pentru încălzire asigurat în proporție de 35 – 80%.
Diana Mitrache