Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot se aflã într-o situatie ineditã. El ar putea fi pus în situatia de a demisiona, dupã ce a pierdut procesul cu Agentia Nationalã de Integritate la Curtea de Apel Alba Iulia.

2_1sitePresedintele Molot mai are acum o singurã sansã de a rãmâne pe fotoliul de presedinte al C.J. Hunedoara, respectiv aceea ca  recursul la Înalta Curte de Casatie si Justitie sã îi fie favorabil. “Dacã se considerã cã am fãcut o crimã împotriva umanitãtii si cã sunt incompatibil, mã voi retrage, asa cum spune legea. Astept, oricum, hotãrârea Curtii Supreme. Nu este nicio mare pagubã. Un presedinte nu este ca si un rege ca sã fie mostenitorul tronului si sã ocupe doar functia aceasta.  Nu este chiar nicio problema, decît de moralã”, a declarat Mircea Molot, presedintele C.J. Hunedoara.

De altfel, acesta  se declarã optimist în continuare , dar mai afirmã cã nu întelege modul în care uneori functioneazã legile din România. “Cred cã este o incompatibilitate între ANI si restul lumii. Nu se poate. Unii ne cer sã fim în ADI, iar altii ne spun cã suntem incompatibili. Ceva nu este în ordine în România si este pãcat. În loc sã mã gândesc si sã mã ocup de proiecte pe care trebuie sã le fac pentru judetul Hunedoara, acum încerc sã mã gândesc cu avocatii cum sã contraatac solutia Curtii de Apel Alba Iulia”, a mai spus acesta.

Un presedinte altfel

Mircea Molot, prezent miercuri la Petrosani la Gala Premiilor Exclusiv, a avut un discurs emotionant, dupã ce i-a fost înmânat un premiu de excelentã. Tonul acestuia si cuvintele adresate auditoriului au fost unele care nu s-au auzit de multe ori în ceea ce îl priveste. “Dacã as fi tânãr, as zice Yessss, dar am o anumitã vârstã si responsabilitate  si apreciez enorm acest premiu, cât nu vã puteti imagina. Mi-au trebuit 8 ani de zile sã demonstrez celor din Valea Jiului cã nu sunt altfel de oameni, cã nu sunt dati uitãrii, cã fac parte din judetul Hunedoara, România si cã meritã toatã atentia. Mi-ati dat încrederea si vreau ca prin tot ceea ce fac, sã nu vã dezamãgesc. Promit cã nu o voi face. Nu am mai spus niciodatã acest lucru si nici nu îl voi mai spune”, a declarat Mircea Molot.

Considerentele care au stat la baza sentintei Curtii de Apel vor putea fi fãcute publice dupã ce hotãrârea va fi motivatã. Tot atunci, si presedintele Molot va face recurs la Înalta Curtã. În cazul în care magistratii de la Curtea Supremã vor mentine aceeasi decizie, în judetul Hunedoara vor trebui organizate alegeri pentru functia de presedinte al C.J. Hunedoara.

Luiza Andronache