Unii angajati ai SNH nu vor sã-si depunã cazierele. De ce oare?

O dispozitie a directorului Nicolae Drãgoi cere ca toti nou angajatii SNH sã-si depunã cazierele ”în dosarul de personal”. Deranjati, unii au fãcut scandal cã nu este obligatoriu si cã nu-l vor depune, desi stiu cã nu au încotro. Unul dintre deranjati este liderul de sindicat Adrian Jurca.

”Legea ne obligã sã cerem cazierul salariatului la încadrarea în muncã. Fiind o societate nouã, conform art.66 din Contractul Colectiv de Muncã în vigoare si conform Codului Muncii, orice persoanã, la angajare, trebuie sã prezinte si cazierul. Noi am luat decizia ca în primã fazã sã depunã cazierele cei cu functii de rãspundere si coordonare” – a declarat directorul general al SNH, Nicolae Drãgoi.

Surse care au dorit sã-si pãstreze anonimatul, deranjate de situatiile create de unii, care se cred mai cu mot decât restul salariatilor, au reactionat mormãind în barbã intrigati. Doar cã pe lângã barba lor mormãitoare au fost si mineri, care nu s-au sfiit sã strige în gura mare ceea ce au auzit. Este vorba de unul dintre liderii sindicali de la Mina Livezeni, Adrian Jurca, deranjat tare cã trebuie sã-si depunã acel cazier. A vociferat precizând cã el nu va depune nici un cazier, lucru ce i-a determinat pe unii ortaci sã înjure minereste. ”Adicã ce? Eu-s mai prost ca Jurca? Sau îi e fricã cã o sã aflãm acum pentru ce are pete, cã asa am mai aflat noi cã ar avea condamnare sau amenzi penale, dar clar pentru ce nu se stie. Am auzit de un cec neacoperit, dar mai stii? Cã de banii ãia multi care trebuie sã-i dea oamenilor pe care i-a înselat, toatã lumea stie, cã a scris presa în anii ãstia de s-a sãturat” – a declarat un miner de la Livezeni, care plecase cu chitantele plãtilor fãcute la Trezorerie pentru a-si scoate cazierul.

S-a suspendat, dar nu a fost legal

Stiind cã liderul de sindicat Adrian Jurca si-a suspendat contractul de muncã pe relatia cu Compania Nationalã a Huilei, în luna octombrie 2012, deci nu este angajat, nu am crezut minerii care-l blamau pe controversatul lider.

“Având în vedere presiunile pe care le fac diversi factori din CNH asupra mea si asupra colectivului de la mina Livezeni, mi-am suspendat contractul de muncã”, a declarat Jurca, la momentul suspendãrii. Adrian Jurca urma sã fie salariat al sindicatului.

În documentarea noastrã, am aflat cã suspendarea sa nu a avut temei legal, în sensul cã trebuia sã prezite un document înregistrat la ITM prin care sã ateste cã este plãtit de sindicat si cã se achitã de dãrile cãtre stat. Cum acest act nu a existat, Adrian Jurca a trebuit sã se întorcã la ”presiunile diversilor factori”, cum chiar el a declarat. Este interesant de vãzut cine si cum i-a acoperit/motivat cele vreo 20 de zile lipsã, nemotivat, de la serviciu pe perioada cât s-a produs aceastã bâlbâialã, plec – nu plec.

Adrian Jurca este inginer responsabil urmãrirea productiei în cadrul serviciului TGT de la mina Livezeni. Tot cu aceastã ocazie am aflat cã Jurca este pontat în fiecare zi de lucru la ora 7,00, desi acesta nu vine la acea orã fiind probabil ocupat cu probleme sindicale, au spus surse din cadrul CNH.

Cu tinichea de coadã, dar norocos!

Se pare cã este bine sã fii lider pentru cã poti încãlca legi, poti sã îti faci relatii si sã mai si uzezi de ele, poti sã ai zeci de procese cã nu te ocoleste norocul, ba poti sã mai ai si pretentii la posturi de conducere si sã fii si creditat politic.

Asa a fost în toamna lui 2011,  când Adrian Jurca era cercetat în stare de

libertate, pentru înselãciune si fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, dar  a fost propus, cu acordul sãu, pentru functia de director general al Companiei Nationale a Huilei de PDL, lucru confirmat de conducerea PDL cum cã Jurca a fost la un moment dat una dintre optiuni.

Cine a spus cã România este tara în care ”hotia si minciuna au rang de virtute”, se pare cã nu a gresit.

Ileana Firtulescu

Advertisements

2 comentarii la „Unii angajati ai SNH nu vor sã-si depunã cazierele. De ce oare?

  • 23 februarie 2013 la 08:06
    Permalink

    Si jurca e la fel cu toti psd istii. Si coltescu are cazier…

  • 24 februarie 2013 la 21:30
    Permalink

    nu stiu cu ce se ocupa acest jurca care o sa iasa la pensie cu vechime de munca in conditi speciale desi el presteaza alte activitati.cred ca subteranul nu l-a vazut decat la tv desi ne v-a pacali cu vechime subterana.ar trebui sa fie controlat daca intra in mina,pentru ca la jiul in bar intra toata ziua

Comentariile sunt închise.