6_siteAmplasarea teraselor, în dezbatere publicã. Pe site-ul primãriei municipiului Petrosani a fost postat în dezbatere publicã regulamentul de amplasare si functionare a teraselor pe timpul verii.

”Regulamentul privind amplasarea si functionarea tersaelor în municipiul Petrosani a fost pus în dezbatere publicã pe o perioadã de 20 de zile. Cei care doresc sã facã recomandãri sau sã vincã cu idei în privinta acestui regulament sunt asteptati la biroul Juridic din cadrul municipiului Petrosani”, a declarat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani.

În regulamentul de functionare si amplasare a teraselor au fost stipulate mai multe conditii. Una dintre acestea prevede ca aceste terase pot functiona doar pânã la ora 23. Cei care vor fi identificati cã nu respectã aceastã prevedere vor fi sanctionati.

”Cuprinde atât drepturile celor care vor amplasa terase în centrul municipiului Petrosani si în special în zona centrului civic unde sunt amplasate terase precum si obligatii. As puncta unele din obligatiile care au fost dezbãtute în ultimul timp. Este vorba de imposibilitatea de a mai functiona dupã orele 23. Absolut nicio terasã nu va mai functiona. Vor fi amendati cu sume cuprinse între 400 si 1500 de lei si deasemenea între 200 si 1000 de lei”, a mai precizat sursa citatã.

Este interzisã amplasarea teraselor fãrã a detine un contract de închiriere. Verificarea documentelor se va face de cãtre Biroul autorizare-comercial din cadrul Primãriei municipiului Petrosani si Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat. Durata închirierii este de maxim sapte luni, respectiv între lunile aprilie-octombrie ale anului în curs. Chiria pentru terenurile închiriate va fi stabilitã anual prin Hotãrâre a Consiliului local.

Interdictii

În regulamentul de amplasare si functionare a teraselor din municipiul Petrosani sunt stipulate mai multe interdictii. Astfel,  se interzice ancorarea meselor, scaunelor, bãncilor si umbrelelor în pavaj. Acestea vor avea amprentã cauciucatã pentru a nu afecta suprafata pavatã. Este interzisã amplasarea în spatiul public a mobilierului pentru servire, inclusiv a automatelor de vânzare, a instalatiilor frigorifice sau de spãlare.  Este interzisã asezarea covoarelor, a altor asemenea elemente suport din materiale plastice si a podestelor pentru asezarea mobilierului. Este interzisã amplasarea de folii si paravane. Împrejmuirea teraselor sezoniere este interzisã. Alimentarea cu energie electricã a teraselor se va face aerian, din spatiul propriu, la o înãltime de minim 2,5 metri. Este interzisã folosirea mobilierului din material plastic. Elementele din material plastic sunt acceptate doar în combinatii cu lemn, împletituri naturale, aluminiu, fier forjat sau inox. Nu se permite depozitarea ambalajelor si a deseurilor rezultate în perimetrul teraselor, ci doar în spatiile special amenajate ale unitãtii de alimentatie publicã. Proprietarii care detin terase sezoniere sunt obligati sã asigure curãtenia si igiena pe toatã suprafata terasei si spatiul folosit pentru deservire. Nivelul sunetului la aparatura muzicalã, televizoare, videoproiectoare trebuie sã se încadreze în limitele legale.

Monika BACIU