În debutul ședinței ordinare de astăzi, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a oferit tânărului Alexandru Raul Todoran, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie o Diplomă de Merit și un stimulent financiar în valoare de 10.000 de lei.

Pe parcursul anului școlar 2021-2022, Alexandru a obținut Medalia de Aur la XIII International Tournement of Informatics, Seniors Schumen (noiembrie 2021, Bulgaria), Medalia de Argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (iulie 2022, Croația) și Medalia de Argint la Olimpiada Internațională de Informatică (august 2022, Indonezia). Alexandru este îndrumat de către profesorul de informatică Daniel Popa, care a primit Diploma de Merit și un stimulent financiar în valoare de 5.000 de lei.

„Rezultatele deosebite obținute la nivel internațional ne determină să respectăm valorile și să le oferim un minim de recunoștință. Trăim într-o societate care are datoria de a aprecia, promova și recompensa performanțele școlare ale elevilor, dar și ale profesorilor coordonatori”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Felicitări, Alexandru!