9_siteO sãptãmânã de amânare. În cursul acestei sãptãmâni reprezentantii Spitalului de Urgentã din Petrosani ar fi trebuit sã îi prezinte lui Tiberiu Iacob Ridzi, primarul localitãtii, planul de mãsuri pentru reducerea cheltuielilor unitãtii medicale.

Tinând cont de complexitatea cererii, cei de la SUP au primit o amânare din partea edilului. ”Încã nu am primit planul de mãsuri. Am prelungit termenul pânã sãptãmâna viitoare”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

La Petrosani, ca si în celelalte zone ale tãrii se vorbeste despre reducerea cheltuielilor pe motiv cã banii care vor fi alocati de Casa Nationalã de Sãnãtate vor fi mai putini fatã de anul trecut. Reducerea cheltuielilor la Spitalul de Urgentã (SUP) din Petrosani ar putea duce la lucruri dramatice. Cea mai drasticã variantã ar fi reducerea de personal. Problema reducerilor de cheltuieli ale spitalelor vine în contextul în care, în cursul acestei sãptãmâni, a avut loc o întâlnire între presedintele Consiliului Judetean si reprezentantii primãriilor si ai Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate.

La Petrosani nu sunt probleme în ceea ce priveste arieratele, cel putin asta precizeazã primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, dar si aici trebuie reduse cheltuielile.

Monika BACIU