Deputatul Monica Iacob Ridzi i-a solicitat ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu sã se implice în reabilitarea statiei CFR Petrosani în contextul în care prin dezvoltarea domeniului schiabil din Valea Jiului, poate deveni un important reper turistic al regiunii.

“Prin efectuarea unor necesare lucrãri de reabilitare, gara CFR din Petrosani poate deveni nu doar o frumoasã poartã de intrare în zona turisticã Valea Jiului, ci si un important reper turistic al regiunii – gara din Petrosani fiind una dintre cele mai vechi si mai frumoase din România, datã în folosintã în anul 1870, odatã cu linia feratã Petrosani-Simeria. De asemenea, investitia este în mãsurã sã asigure un confort sporit pentru cãlãtorii care utilizeazã ca mijloc de deplasare trenurile de cãlãtori. Având în vedere cele de mai sus, dar si faptul cã, la nivel declarativ, toti factorii politici si guvernamentali sustin dezvoltarea turismului din zona Vãii Jiului, vã întreb, domnule ministru, care sunt intentiile Ministerului Transporturilor în ceea ce priveste modernizarea statiei CFR de la Petrosani ?”, spune Monica Iacob Ridzi.

2_1siteDeputatul de Valea Jiului aratã cã investitiile începute de Guvernul României pentru dezvoltarea domeniului schiabil si a turismului în statiunile turistice din Valea Jiului (Parâng, Straja, Pasul Vîlcan) au fãcut ca numãrul turistilor care aleg aceste statiuni drept destinatie de vacantã sã creascã în mod semnificativ, iar perspectivele pentru viitor se anuntã, la rândul lor, încurajatoare.

“Este bine stiut faptul cã, atunci când vine vorba despre aprecierile turistilor, “prima impresie” este întotdeauna importantã, de multe ori decisivã pentru etichetarea unei statiuni. În acest sens, doresc sã vã informez, domnule ministru, cã pentru turistii care vin în Valea Jiului folosind ca mijloc de transport trenurile de cãlãtori, “prima impresie” pe care o constatã atunci când coboarã în gara Petrosani este una deplorabilã. De ani buni, gara din Petrosani se aflã într-o perpetuã stare de degradare, cauza principalã constând, în opinia mea, în primul rând în nepãsarea celor care au obligatia de gestiona acest obiectiv”, mai spune Monica Iacob Ridzi.

Marius MITRACHE