Carmen Șatran, pe numele de domnișoară Bejan a fost eliberată din pușcărie. Este una dintre criminalele cele mai feroce din România, care a făcut 13 ani de pușcărie. Instanța a eliberat-o acum, după ce primise inițial aproape 20 de ani, pentru că, împreună cu hunedoreanul Sergiu Florea, iubitul ei de atunci, a ucis și tranșat un bărbat.

Ambii erau atunci, în anul 2009 studenți la medicină și crima oribilă s-a petrecut în camera de cămin a fetei.
Sergiu Florea a lansat o carte la Deva, în urmă cu mai mulți ani, în care a povestit pas cu pas oribila crimă.
Judecătorii au anunțat că studenta criminală a făcut destulă pușcărie, din condamnarea de 19 ani și 8 luni, așa că au dispus ca aceasta să devină contribuabil la bugetul de stat, pentru pensiile speciale.
După 13 ani de detenție, instanța a dat sentința: „Admite propunerea formulată de comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla şi, în consecință: 1. Dispune liberarea condiționată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani 8 luni închisoare prin sentința penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinței. 2. Atrage atenția condamnatei că, în cazul în care va comite o nouă infracțiune, se poate dispune revocarea liberării condiționate. 3. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. 4. Stabilește suma de 313 lei reprezentând onorar pentru avocatul din oficiu, care se va avansa din fondurile Ministerului Justiției, domnului avocat Şinca Radu-Teodor”.

Diana Mitrache

sursa foto Mediafax