Emil Bercea vrea sã preia Jiul Petrosani, dar nu are timp sã stea douã ore la usa primarului Tiberiu Iacob Ridzi pentru discutii

Emil Bercea este pregãtit sã preia echipa de fotbal Jiul Petrosani. Omul de afaceri spune cã este gata oricând sã facã asta.

Ba mai mult, ieri dimineatã, acesta a afirmat pe postul de radio Mondo FM cã, deocamdatã, nu are dispozitia de a sta douã ore la usa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, pentru a discuta despre viitorul formatiunii sportive, asa cum spune cã a fãcut Alin Simota.  Manifestul suporterilor echipei Jiul Petrosani, care a avut loc duminicã, nu a rãmas fãrã ecou. Omul de afaceri petrosenean, Emil Bercea, si-a manifestat

dorinta de prelua si finanta echipa, pentru continuarea traditiei fotbalului din Valea Jiului. Ba mai mult, acesta s-ar fi înteles deja cu Simota.

“Este o idee mai veche a mea, nu este una nouã. Demult am vrut sã preiau echipa de fotbal. Am discutat cu Alin Simota, a zis cã o dã, iar eu sunt interesat. Echipa se aflã în situatia în care se aflã, dar eu zic cã nu din cauza lui Alin Simota. El nu este vinovatul principal pentru situatia asta”, a declarat omul de afaceri Emil Bercea.

Primarul Petrosaniului a afirmat si el cã este deschis la orice idee care ar conduce spre binele echipei. “Mã bucur cã sunt oameni dispusi sã investeascã în aceastã zonã, cu totii sunt foarte bine primiti. Eu am declarat acum douã sãptãmâni cã voi face o întâlnire si o dezbatere publicã pentru a vedea care sunt solutiile pentru salvarea echipei Jiul Petrosani, iar acest lucru se va întâmpla în aceastã sãptãmânã.

Este binevenit orice investitor si la fel, este binevenitã orice idee”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Dar, Emil Bercea a mai afirmat cã Alin Simota ar fi putut conduce fãrã probleme Jiul în continuare, dacã primea vreun ajutor din partea administratiei locale. El a povestit la Mondo FM un episod în care spunea cã Alin Simota a stat circa douã ore la usa edilului doar pentru a fi primit de acesta. Acum, pentru cã vor trebui demarate discutii vizavi de preluarea bazei sportive si de tot ceea ce implicã schimbarea finantatorului, Bercea sustine cã nu are deocamdatã douã ore libere de asteptat la usile primãriei. “Vrem ca Tiberiu Iacob Ridzi sã fie clientul nostru, sã plãteascã bilet si sã vinã la meci, dacã nu poate sã sprijine echipa financiar. Dar mãcar sã fie lângã echipã ca si suporter. Când mã pregãtesc sã stau douã ore la usã sã discutãm, atunci o sã avem discutii. Deocamdatã nu mai am rãbdarea asta”, a mai afirmat Emil Bercea.

În replicã, edilul petrosenean sustine cã nu a tinut niciodatã la usã pe nimeni cu intentie. “Nu stiu, eu în principiu încerc sã nu tin pe nimeni la usã, dar dacã vin în momente în care am întâlniri programate înainte, atunci cu sigurantã, oamenii vor trebui sã mai astepte” , a spus si Tiberiu Iacob Ridzi.

În final, Emil Bercea a mai afirmat cã a discutat si cu alti oameni de afaceri din Valea Jiului, care si-au manifesta dorinta de a contribui la finantarea echipei Jiul Petrosani. De mentionat este faptul cã între cei doi, primarul Petrosaniului si omul de afaceri, existã o apropiere mai veche, dar care se pare cã în ultima vreme s-a rãcit. Tiberiu Iacob Ridzi împreunã cu sotia sa, Monica Iacob Ridzi, l-a cununat religios pe Emil Bercea.

Luiza Andronache

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.