Ruine de miliarde / Preparatia Petrila a ”produs” 220 de mii de lei primãriei

6_siteBani din beton. Administratia localã din Petrila a încasat 200 de mii de lei de pe urma demolãrii unor clãdiri ce au apartinut fostei preparatii.

În prezent, în zonã au loc lucrãri de ecologizare si de demolare a mamutilor ce odatã reprezentau un simbol al industriei miniere.

”La Preparatia Petrila se lucreazã la demolare si ecologizare si vor rãmâne în picioare doar clãdirile care constituie fluxul de încãrcare si descãrcare de la cele douã unitãti miniere, mina Lonea si mina Petrila”, a declarat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.

Contractul pentru ecologizarea zonei si demolarea clãdirilor a fost în sumã de 400 de mii de lei, iar administrata localã a încasat pânã acum jumãtate.

”A intrat în contul primãriei conform contractului de asociere cu firma respectivã din cei 4 miliarde care trebuia sã ne dea firma ne-a dat 2,2 miliarde”, a mai declarat sursa citatã.

Dupã ce zona va fi curãtatã si ecologizatã, terenul poate fi predat unor investitori care vor sã îsi demareze o activitate în zonã.

”Acest teren dupã ce va fi ecologizat este pretabil mai ales cã utilitãtile sunt aproape. Va fi cale feratã, va fi gaz, va fi drum de acces, va fi apã si curent. Este corespunzãtor pentru dezvoltarea unei investitii sau chiar a unui parc industrial în zona respectivã”, a mai spus Pãducel.

În anul 2006, prin HGR 1008, pentru închiderea si ecologizarea Preparatiei Petrila s-au alocat, pe hârtie, 17.471.200 lei, din care 30.000 lei erau pentru elaborarea documentatiei tehnice.

Curatare cu ”necurati”

Ovidiu Luca este un om de afaceri controversat, fost interlop din judetul Hunedoara care a fost cercetat în dosarul Hidra, dosar „al mafiei fierului vechi din Hunedoara”. Mai mult, acesta a mai fost cercetat si în alte douã dosare, în care Parchetul de pe lângã Judecãtoria Hunedoara a dispus neînceperea urmãririi penale. Însã lipsa resurselor a început sã se facã simtitã si în acest domeniu. Ovidiu Luca este reprezentantul societãtii Cletorom, societate care se ocupã de demolarea si ecologizarea fostei Preparatii de la Petrila. Claudiu Ovidiu Luca este unul dintre administratorii firmelor care deruleazã lucrãri de colectare a deseurilor metalice pe halda de zgurã de la Hunedoara si reprezentantul unei societãti care se ocupã de demolarea si ecologizarea diferitelor perimetre. Acesta se poate mândri cu o avere impresionantã, strânsã în mai putin de zece ani, venituri care sunt pe mãsura controverselor legate de modul în care le-a dobândit. Claudiu Ovidiu Luca este proprietarul unor pensiuni pe malul Lacului Cincis si a mai multor masini de lux din clasa BMW.

De numele lui se leagã un incident ciudat, petrecut în 2006, investigat de procurorii DIICOT. La începutul acestui an, 2011, pe rolul Tribunalului Hunedoara a început un proces între Directia Generalã a Finantelor Publice Hunedoara si Claudiu Ovidiu Luca, care este cercetat pentru evaziune fiscalã. Reprezentantii institutiei au reclamat cã omul de afaceri s-a sustras de la plata unor datorii importante fatã de stat, iar procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Hunedoara nu l-au trimis în judecatã pentru ilegalitãtile de care a fost acuzat. Fostele clãdiri, care odatã reprezentau prosperitatea industriei din judetul Hunedoara “fac cu ochiul” diferitilor “combinatori” buni la toate.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.