10_siteMai e putin si traficul prin Estul Vãii Jiului va fi fluidizat. Asta pentru cã la Petrila va fi dat în folosintã drumul de centurã si un sens giratoriu nou-nout, din DN 66.

Soseaua de centurã a orasului Petrila va fi gata în scurt timp. Primarul Ilie Pãducel le dã asigurãri locuitorilor din zonã cã vor avea un trafic mai bun, mai ales cã la intersectia drumului de centurã cu cel ce vine de la Petrosani va fi amenajat un nou sens giratoriu. „Putem vorbi de finalizarea lucrãrilor în primãvara acestui an când timpul ne va permite. Atunci, în maxim o lunã, se poate da în functiune. Am discutat si cu primarul din Petrosani si se va monta acel sens giratoriu în drumul national”, a declarat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.

Constructia soselei de centurã de la Petrila a început anul trecut si, la final, va fi doar un drum pietruit, pe care primarul sperã cã îl va asfalta dacã va avea bani. „Investitia totalã este undeva la 30 si ceva de miliarde de lei. Practic, se amenajeazã drumul la nivel de macadam, nu se asfalteazã. Asfalt e doar o portiune de pe zona din incinta minei Petrila si în zona de la intrarea din drumul national spre Cartierul Bosnea. Încercãm, mãcar anul viitor, sã gãsim solutii sã modernizãm acest drum”, a mai adãugat Ilie Pãducel.

Soseaua de centurã a fost gânditã ca o sosea destinatã traficului greu si este amplasatã de-a lungul albiei Jiului de Est.

Proiectul are o valoare aproximativã de 1,5 milioane euro, iar lucrãrile au presupus realizarea a 4 kilometri de drum între Petrosani si zona Primãriei Petrila, fãcând parte dintr-un proiect de ecologizare a canalului Predoni.

Diana Mitrache