Pe principiul cererii și ofertei, mai mulți comercianți ambulanți ce vând marfă din gospodărie au reușit să construiască o nouă mini-piață la Petrila. Locația este chiar în zona în care oricum se adunau comercianții, iar primăria doar le-a creat condițiile necesare.

În zona Centrală a orașului Petrila, vis-a-vis de Parcul Copiilor, mai mulți comercianți cu ouă proaspete, lapte, ori legume de grădină veneau zi de zi, indiferent de vreme și își vindeau marfa. Este vad bun, mai bun ca la piața din Cartierul 8 Martie, așa că edilii au adus aici niște mese speciale, ca oamenii să nu mai țină pe jos marfa.
„E foarte bine că avem mese acum. Că puneam marfa pe bănci, pe jos, nu era bine. Acum suntem mulțumite și noi”, a spus o femeie care vindea acolo marfă din gospodărie.
„Am fasole verde, castraveți, ceapă din grădină, usturoi. Pe toate le țineam cum puteam. Acum e bine aici”, a spus o altă precupeață.
„E bine că li s-au creat aici condiții, că oricum veneau și vindeau aici”, a spus un cumpărător.
Iar primarul spune că nu a făcut decât să le creeze condiții acestor oameni, care oricum vindeau acolo „Exista o mare problemă aici, în zona Complexului Căprioara, pentru că foarte mulți producători veneau, puneau produsele pe jos, pentru că ei nu vor să meargă în piață. Probabil și zona e mai bună și au vad. Iar oamenii din cartier m-au rugat să găsesc o soluție. Așa că am apelat la societatea din subordinea Consiliului Local, la Edil, care a cumpărat mesele și acum e mai bine. Cred că vom mai cumpăra două sau trei și așa vom avea o mică piață și aici”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Și vânzătorii și cumpărătorii par acum mai încântați de ofertă și de faptul că acum, comerțul este civilizat.
Diana Mitrache