?S unt declarate din nou îmbolnăviri cu COVID-19. Medicii și specialiștii spun că la mijlocul lunii august vom avea un nou vârf și ne recomandă să purtăm măști, în spațiile închise și aglomerate. Iar Spitalele se pregătesc cu paturi, inclusiv pentru ATI.

Dacă la finalul lunii trecute aveam doar 14 cauzri în Hunedoara, luni s-a înregistrat 46 de noi îmbolnăviri. Astfel, în județul Hunedoara aveam acum 275 de cazuri și o localitate, Baia de Criș, în scenariul galben.
Cele mai multe
cazuri sunt raportate în Hunedoara, unde avem 65 de cazuri, apoi la Deva, unde sunt 57 de bolnavi, urmează apoi Petroșani cu 37 de îmbolnăviri, Lupeni cu 24 și Petrila cu 15 cazuri. Și acestea sunt doar cazurile raportate.
Așa că DSP a dispus organizarea spitaleleor, pentru noul val, al cărui vârf de îmbolnăviri va fi la mijlocul lunii august.
Sunt disponibile nu mai puțin de 300 de paturi și în județul Hunedoara aveam 23 de paturi la
terapie intensivă și
niciunul ocupat acum.
La nivelul județului Hunedoara există, de asemenea, un trend crescător, drept urmare se recoamndă:
– purtarea măștii de protecție în spații închise și în mijloacele de
transport în comun;
– evitarea aglomerației;
– igiena mâinilor;
– aerisirea spațiilor închise. De asemenea este
recomandată în continuare vaccinarea, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile.
Vaccinarea se realizează la nivelul cabinetelor de familie.
Centrele de evaluare sunt deschise în cadrul unităților sanitare din localitățile: Hațeg, Orăștie, Hunedoara, Petroșani, Vulcan, Lupeni, Brad (Sanatoriu). Toate sunt funcționale și dispun de tratamentul necesar în caz de nevoie.
Diana Mitrache