7_siteIn Valea Jiului se aflã în derulare lucrãrile de constructie a trei grãdinite. Dacã lucrãrile au început în urmã mai multi ani si mai rãu decât atât ar fi trebuit sã fie date în folosintã însã lucrãrile au fost stopate din lipsã de fonduri. La Petrosani este vorba de constructia unei grãdinite de lângã scoala generalã IG Duca.

”Grãdinita de la IG Duca are deja o odisee, contractual a fost semnat în octombrie 2007, trebuia sã fie finalizatã la sfârsitul anului 2008, însã din lipsa banilor veniti de la Ministerul Educatiei acest lucru nu s-a întâmplat. Ultima datã când s-a lucrat la aceastã grãdinitã a fost în anul 2011 când s-au executat lucrãri pe bani de la Primãria municipiului Petrosani”, a declarat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani. Pentru ca lucrãrile sã fie finalizate, pentru acest obiectiv mai este necesarã o sumã important de bani. La Lupeni situatia este mai bunã, cel putin asta declarã reprezentantii administratiei locale.

”Este un lucru bun care l-am început pentru copiii din localitatea noastrã, dar cu pãrere de rãu vã spun cã nu am reusit sã terminãm grãdinita respectivã pânã în ziua de astãzi. Sperãm ca anul acesta sã lucrãm cu mai mult spor cu toate cã la momentul respective nu existã sanse.

Eu sunt optimist si sper sã terminãm grãdinita pânã la urmã”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeritã.

Cei din vestul Vãii Jiului sperã ca anul acesta gradinita sã fie datã în folosintã. Si la Petrila se aflã în constructie o grãdinitã. Aceasta este amplasatã în curtea scolii generale numãrul 6 din localitate. Dacã obiectivul trebuia sã fie dat în folosintã în urmã cu doi ani, nici pânã astãzi, aceastã constructie nu a fost finalizatã.

”Aceastã initiativã a primarului orasului Petrila a fost luatã în urmã cu aproximativ patru ani de zile, am primit fonduri total insuficiente pentru construirea grãdinitei. Din pãcate nu am fost ajutat de Ministerul Educatiei în mandatul trecut, cu toate cã de trei ori am fost în audientã la domnul ministru. Ceea ce s-a fãcut pânã acum au fost finantate din bugetul local al primãriei. Anul acesta am fãcut din nou memoriu la Ministerul Învãtãmântului, sper si am rugat pe parlamentarii nostri sã ne ajute. La fundamentarea bugetului pe anul 2013 voi tine cont, dacã vom avea posibilitãti financiare sã alocãm o sumã destul de important de bani pentru aceste lucrãri. Ar mai fi un rest de executie de aproximativ 13 miliarde de lei vechi. Ar trebui sã spun cã acum doi ani ar fi trebuit sã fie gata”, a declarat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.

Se pare cã grãdinitele din Valea Jiului sunt sub semnul malefic al cifrei 13 asta dacã e sã facem referire la faptul cã atât la Petrila cât si la Petrosani mai este nevoie de 13 miliarde de lei vechi pentru finalizarea obiectivelor de investitii.

Monika BACIU