Aninoasa, orasul secretelor si a neputintei

7_siteCu drumuri proaste, zeci de familii debransate de la curent si cu falimentul care bate la usã, Aninoasa aratã ca locul suprem al neputintei.   Si, una peste alta, aici se fac cercetãri si pentru cea mai gravã acuzatie care poate fi adusã unui edil, fost sau actual, respectiv aceea de delapidare de fonduri.

Politistii de la Aninoasa au început cercetarea fostului primar, Ilie Botgros,  pentru acuzatia de delapidare de fonduri care i se aduce chiar de cãtre actualul primar, Nicolae Dunca.  Dosarul a ajuns de la Parchetul Petrosani la politia din localitate la începutul acestei sãptãmâni, iar anchetatorii de aici au cerut edilul în functie niste lãmuri suplimentare.  Însã, desi el este cel care l-a “ turnat” pe Botgros, omul cu care a lucrat ani de zile, primarul Dunca este de negãsit în ultimele zile, chiar si telefonic pentru a da detalii legate de actele care i-au fost solicitate. În perioada în care acesta a lucrat cu fostul primar, el, secretarul primãriei fiind, a contrasemnat sute, mii de  alte acte care poate acum sunt puse sub semnul întrebãrii. Este greu de crezut cã Dunca nu stia nimic din fãrãdelegile care i le reproseazã acum lui Botgros. Cât îl priveste pe seful politiei, Nicolae Airinei, acesta, un mare secretos, se fereste sã spunã ceva oficial, chiar si lucruri care nu au cum sã influenteze sau sã atârne cumva în anchetã, ca de exemplu dacã s-a început sau nu cercetarea propriu-zisã.

Reamintim faptul cã din cea mai sãracã localitate a Vãii Jiului, Aninoasa, se ridicã cea mai gravã acuzatie, respectiv aceea de delapidare de fonduri. Vizat este fostul primar al orasului, Ilie Botgros, care a stat la cârma urbei nu mai putin de 20 de ani, iar cel care a fãcut plângerea este actualul primar, Nicolae Dunca, pesedistul care a câstigat alegerile din data de 10 iunie 2012. Aceasta este prima reclamatie de acest fel care i se aduce fostului edil, Ilie Botgros.

Luiza Andronache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.