Aproape 180 de copii din cartierele Petrilei vin la Salvați Copiii și ziua lor a fost un bun prilej de a reitera dorințe și a fi fericiți. Pentru că asta vor toți:  să fie fericiți!

Copilăria este un loc în care oricine s-ar întoarce și cum asta nu e posibil, cei mari le fac copiilor bucurii, acum, de ziua lor.

Voluntarii le-au creat rochii de prințese, brățări și accesorii, costume îndrăznețe, iar copiii au dansat și s-au bucurat de ziua în care au sărbătorit cu toții copilăria.

De Ziua Copiilor, Salvați Copiii a adunat la Petrila peste 160 de copii, dar au ajuns și alții, din alte cartiere, așa că fiecare a plecat acasă cu câte un pachet cu dulciuri și după ce s-a distrat pe cinste. Iar noi i-am întrebat ce își doresc ei, mai ales că mulți au părinții plecați la muncă în străinătate. Cu prietenii mei de aici, fac o rochiță din hârtie creponată. Ne dorim să fim fericiți și să învățăm lucruri ce ne fac fericiți. Copiii fericiți primesc ce vor, a spus o fetiță.

De ziua copiilor, copiii își doresc  să fie fericiți și să se bucure de tot. Ne face fericiți să ne jucăm, să  primim cadouri și să fim cu oamenii dragi, să ne bucurăm de clipele acelea, a completat-o o altă colegă.

Mă îmbrac în costum de prințesă. Copiii vor  să fie fericiți, bucuroși și să fie cuminți, că atunci primesc multe cadouri, a conchis o altă copilă.

Și au primit aici și atenție, și jocuri  în care să fie antrenați, dar și pachete cu dulciuri. Am început de ieri sărbătoarea copilăriei. Împreună cu  elevii de la Liceul Mihai Eminescu din Petroșani, am pornit activitățile, iar copiii noștri au ajuns acolo și au primit daruri. Iar acum, de 1 iunie, organizăm Carnavalul verii și ne bucurăm ca niște copii, cu toții de tot ce e mai frumos la această vârstă, a spus Florin Popescu, director la Salvați Copiii Petrila.

Salvați Copiii a adunat, an de an, copiii din toate cartierele orașului Petrila și i-a făcut să își dorească să fie cei mai buni. Voluntarii de aici îi încurajează, îi ajută la teme și le oferă tot sprijinul pe care, unii dintre ei, poate nu îl pot primi acasă.

Copilăria, la Petrila, la Salvați Copiii are culoarea baloanelor care se aflau peste tot și gustul fericirii, așa cum au recunoscut cei mici. 

Diana Mitrache