9_siteLa Petrosani curg amenzile non stop. Soferii parcheazã pe unde vor sau pe unde au loc, cum spun ei, iar politistii locali stau vânãtoare.

Politistii locali de la Petrosani dau amenzi cu nemiluita celor care parcheazã neregulamentar în Centrul Civic, dar parcã tot degeaba. Nu trece zi de la Dumnezeu ca soferii sã nu parcheze în alveola construitã la intersectia cu drumul spre Malea, desi este clar cã acest lucru este interzis. Doar anul acesta, în mai putin de o lunã de zile, în acest sens s-au dat 50 de amenzi, iar primãria spune cã nu are altã cale de a combate fenomenul decât sã încerce în continuare sã-i constientizeze pe conducãtorii auto.

“Ce putem sã facem decât sã continuãm demersurile pe care le-am fãcut si sã sperãm cã la un moment dat ele vor avea si efectul scontat. Ce mai putem sã facem în plus? Asta este, aplicãm sanctiuni, avem patrule destul de dese ale Politiei Locale care supravegheazã zona si o sã încercãm sã mãrim cuantumul amenzilor cã poate nu sunt destul de usturãtoare si nu-i motiveazã pe soferi”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul Municipiului Petrosani.

Acum, desi a trecut mai putin de douã sãptãmâni de la ultima cuantificare a amenzilor date doar în zona centrului civic, numãrul sanctiunilor s-a dublat deja. “S-a dublat pentru cã noi am întetit eforturile de supraveghere a respectivei zone. Eu sper cã cei care iau acum amenzi sunt la prima abatere, pentru cã odatã omul sanctionat, poate va sti si va transmite ideea si celorlalti din jur”, a mai spus Dorina Nitã.

Alveola din centrul civic, desi la o primã vedere aratã ca un sens giratoriu, functioneazã dupã alt principiu. Respectiv, aici nu poti întoarce si nici parca. Dar, si soferii care au drum în zonã, nu de putine ori s-au plâns de faptul cã se vãd nevoiti sã-si lase masinile pe unde apucã, tocmai pentru cã acolo nu s-au amenajat suficiente locuri de parcare.

Luiza Andronache