Cupa Telescaun si Carnavalul Zãpezii, în Parâng

10_siteUna dintre cele mai vechi întreceri de schi ce au loc în statiunea montanã Parâng, “Cupa Telescaun”, va avea loc la sfârsitul acestei sãptãmâni. Pe lângã aceastã întrecere sportivã, turistii care vor urca în acest sfârsit de sãptãmânã în Parâng vor putea lua parte si la Carnavalul Zãpezii, unde vor fi multe jocuri, concursuri, si tot felul de surprize.

Aflatã anul acesta la editia cu numãrul XXXII, prima editie fiind în anul 1981, traditionalã competitie “Cupa Telescaun” se va desfãsura sâmbãtã, 15 februarie, pe pârtia “Sub Telescaun”, care are o lungime de 400 de metri si un grad de dificultate mediu.

Competitia se desfãsoarã cu ajutorul primãriei si a echipei salvamont  si are ca scop promovarea sporturilor de iarnã, concursul fiind programat sã se desfãsoare pe categorii de vârste de la cei mai mici si pânã la veteranii schiului.

“Startul se va da la ora 11.00, iar în cadrul competitiei vor fi sapte categorii de vârste pentru concurenti. Începând cu ora 17.00 pe pârtie se dã startul Carnavalului Zãpezii, unde vor fi jocuri, concursuri si multã voie bunã. Salvamontistii vor coborî cu torte aprinse pe pârtie si vor aprinde un impresionant foc de tabãrã”, spune Dumitru Bârlida, sef salvamont Parâng.

Bunã desfãsurare a competitiei va fi asiguratã de salvamontisti, iar turistii care vor urca în acest weekend în Parâng vor fi întâmpinati pe pãrtii cu vin si tuica fiartã.

10_1siteCâstigãtorii vor fi recompensati cu medalii, cupe si diplome. Premiul cel mare consta într-un televizor plasmã, oferit de cabanã La Mario.

În Parâng stratul de zãpadã depãseste 60 de centimetri, iar toate pârtiile sunt bãtãtorite.

Marius MITRACHE

Un comentariu la „Cupa Telescaun si Carnavalul Zãpezii, în Parâng

  • 15 februarie 2013 la 10:44
    Permalink

    Si aici cupa telescaun,la lupeni cupa baloo.Ai crede ca-n vale e totul un carnaval si o distractie,ce mai o noua Elvetie se naste sub ochii nostri, iar tampitii de noi nu o vedem !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.