11_siteÎmprumutatã sau nu, Valentine’s Day sau Ziua Îndrãgostitilor face parte din calendarul sãrbãtorilor adoptat în ultimi ani. Si, dincolo de faptul cã ieri s-a sãrbãtorit dragostea, cel mai bine au avut de câstigat comerciantii.

Dragostea, cel mai frumos sentiment din câte existã, se sãrbãtoreste în fiecare zi, dar parcã în aceste zile si mai mult. Ziua îndrãgostitilor, occidentalã sau nu, nu a putut trece neobservatã printre cei din Valea Jiului. Dacã nu au avut bani de cadouri scumpe, îndrãgostitii au cumpãrat mãcar o micã atentie, care sã simbolizeze afectiunea si pretuirea pe care si-o port.  Mare trecere au avut-o, asa cum era de asteptat, obiectele în formã de inimioarã si mai ales în culori vii. “ Am dat foarte bine inimioarele rosii, roz, ursuletii sau briosele speciale ”, ne-a declarat un comerciant din Complexul Jiul Shopping Center.

Si standurile cu lenjerie intimã au fost vizitate de cei care au vrut sã-si surprindã jumãtatea si cu altceva decât cadouri conventionale. Bãrbatii au cumpãrat, iar femeile, surprinse sau nu, le-am primit cu bucurie.  De altfel, aceste magazine au expus modele care mai de care în ultima sãptãmânã, tocmai în speranta de a avea vânzare mare. “ Am început sã avem vânzare încã de sãptãmâna trecutã. Domnii au venit la standul nostru si au cãutat în special chilotii cu inimioare ”, a spus un alt comerciant.

Dar, cu sigurantã, ieri, cele mai la îndemânã si cãutate atentii, au fost ca întotdeauna florile. Si, o bunã trecere, aproape nesperatã, au avut-o si cadourile personalizate.  “ S-a dat aproape orice, începând de la flori, pernute personalizate, brelocuri, cãni sau tricouri, tot ceea ce a fost cu rosu, cu inimioare sau cu I love You. De altfel, am vândut foarte multi trandafiri”, a precizat si reprezentanta unei florãrii.

Luiza Andronache