6_site”Gãini plouate suntem, nu  soimi, cã de vreo 100 de ani locuitorii de pe strada asta nu a vãzut mãcar o masinã de pietris desi aici existã o scoalã, o bisericã si drum de acces al salariatilor la firma din zonã”.

Sunt plãtitori de taxe si impozite pe ”zonã industrialã”. O zonã relativ bine cotatã, cu gospodãrii solide, ceea ce denotã cã strada ?oimilor din Petrosani este una cu oameni de conditie peste medie. ”Soimii”, cum sunt numiti locuitorii strãzii ce face legãtura dintre Petrosani – Sãlãtruc pânã la Livezeni, au ajuns la limita suportabilitãtii. Nu au canalizare, iar strada lor nu a fost asfaltatã niciodatã si ”soimii” aratã mai degrabã a gãini plouate înotând prin bãltile, care pe anumite portiun, acoperã tot drumul.

”Drumul acesta nu a vãzut de când mã stiu nici mãcar o masinã de pietris. Si mã stiu de vreo 36 de ani, iar pãrintii mei de peste 60 de ani. Ne-au tot promis de la Primãrie, dar niciodatã nu s-a fãcut nimic. Este singurul drum care face legãtura dintre Sãlãtruc si Livezeni, iar aici este o scoalã la care copii ajung ca vai s-amar, o bisericã, pe aici vin femeile la serviciu, la Firma ”Ted”. Deci nu stãm pe vârf de munte” – a declarat cu supãrare Dumitru Blaj, de loc de pe strada ?oimilor.

”Ce soimi, doamnã! Am ajuns gãini plouate cã de vreo 100 de ani locuitorii de pe strada asta nu a vãzut mãcar o masinã de pietris desi aici existã o scoalã, o bisericã si drum de acces al salariatilor la firma din zonã” – a strigat supãrat un alt locuitor al strãzii.

Oamenii stiau cã strada a fost

raportatã ca reparatã de cãtre administratia localã, altii sustineau cã a existat pe o listã a programului “Reabilitare si modernizare – 10.000 km drumuri de interes judetean si drumuri de interes local”, din municipiul Petrosani, proiect ce urma sã fie implementat de Ministerul Dezvoltãrii si Turismului  în perioada 2010-2013. Doar cã proiectul a cãzut si mocirla a rãmas.

Ileana Firtulescu