”Noi ne-am riscat viata sã avem aceste gratuitãti”

10_sitePensionarii din Valea Jiului vor sã se întâlneascã cu Ministrul Energiei, Constantin Nitã. Ei îi cer ministrului ca drepturile de care beneficiazã prin lege sã fie respectate.

Ei spun cã în conditiile actuale pensionarii sunt dezavantajati în comparatie cu cei care vor iesi la pensie în urmãtoarea perioadã.

”Noi avem mai multe cereri. Una dintre ele ar fi sã ne primeascã într-o audientã sã-i expunem doleantele noastre pentru respectarea unor hotãrâri de Guvern si o hotãrâre care precizeazã cã Ministerul Economiei din ajutorul de stat trebuie sã ne dea gratuitãtile. Mai mult decât atât  solicitãm ca nimeni sã nu mai facã discriminare între pensionarii de acum si cei care ies acum la pensie având în vedere cã conform legislatiei în vigoare drepturile salariale sub formã de alocatie de cãrbune, diferentã la consumul de energie electricã se considerã venituri salariale si noi dorim ca acestea sã fie puse la statul de paltã sã fie considerate la calculul pensiei. Noi suntem vinovati cã unii salariati ai CNH Petrosani nu au respectat legea. Vom cere în instantã ca aceste venituri sã fie respectate. Vom face demersurile la Comisia Europeanã ca ei ne-au aprobat aceste gratuitãti”, a declarat Sabin Codarcea, presedintele executiv al Uniunii Nationale a Muncii Valea Jiului.

În cazul în care pensionarii nu vor fi primiti la întrvederea de vineri, ei vor continua sã lupte pentru drepturile lor. Drepturi pentru care si-au riscat viata ani la rând în subteranele din Valea Jiului.

”Dacã nu vom fi primiti vom face demersurile necesare. Vom face documentatia necesarã si o vom trimite la domnul ministru ca sã o aibã în vedere ca sã fie rezolvatã. Conform articolului 52 din Constistutie institutiile statului sunt obligate sã ne rezolve petitiile. Noi vom trimite aceastã petitie la domnul ministru ca sã o rezolve. Nu cerem nimic ilegal. Noi cererm drepturile noastre sã fie respectate având în vedere cã peste 600 de colegi au muruti în exploziile de minã. Noi ne-am riscat viata ca sã avem aceste gratuitãti”, a mai spus Sabin Codarcea.

Vineri, în Valea Jiului, va fi prezent ministrul Energiei Constantin Nitã. Pensionarii minieri sperã sã obtinã o întrevedere cu acesta.

Monika BACIU

Un comentariu la „”Noi ne-am riscat viata sã avem aceste gratuitãti”

  • 14 februarie 2013 la 15:53
    Permalink

    lasa domne ca sunt alti care au 350 ron dupa 16 ani de munca in radiati si stres frig si astea lcreaza si la paza de smecheri tot la astea cu 17 milioane le mareste pensiiile

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.