Înscrierea la examenul de bacalaureat începe în perioada 23-27 mai. Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, se vor înscrie în perioada 23-27 mai, potrivit unei proceduri trimise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

Elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai. Pe 6 iunie aceștia vor susține proba orală la limba română.
„Înscrierea la sesiunile examenului național de bacalaureat 2022 se face prin completarea documentelor-tip de înscriere de către candidați în perioada 9-10 mai 2022 – pentru sesiunea specială, în perioada 23-27 mai 2022 – pentru sesiunea iunie iulie, respectiv în perioada 18-25 iulie – pentru sesiunea august septembrie (…)”, arată calendarul.
Candidații care, în cel puțin una dintre clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri / olimpiade școlare internaționale, recunoscute de către Ministerul Educației, la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de bacalaureat și care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I și partea a III-a din fișa-tip.
Probele scrise ale exame­nului de bacalaureat încep în data de 20 iunie cu proba la limba și literatura română, iar în data de 27 iunie se vor afișa rezultatele inițiale.
Monika BACIU