Canalele de pe fiecare stradă, mai ales cele cu pantă mare, se înfundă, după ce tone de aluviuni ajung de pe versanți, în canalizare. Așa că angajații de la Apa Serv sunt obligați periodic să decolmateze canalizările, pentru că acolo găsesc de la sticle de plastic la recipiente de metal, ori chiar deșeuri voluminoase.

O mână de oameni, înarmați cu răngi și furtune curăță și decolmatează fiecare canalizare pluvială, ce se află pe străzile din fiecare oraș. Echipa de la Petroșani
s-a aflat acum pe strada ce duce spre zona turistică din Parâng, pentru că toate canalele sunt afectate de ploile ce aduc cu ele la vale aluviuni, crengi și ce mai aruncă oamenii pe stradă, ori în zonele verzi, pe marginea apelor.
„Este o acțiune stabilită conform unui program. Pe lângă rețelele de canalizare pe care le curățăm zilnic, avem un
program făcut îmnpreună cu conduce­rea, iar, în fiecare lună, voi verificăm rețelele pluviale colmatate și le curățăm. Ploaia, mai ales pe drumurile în pantă, nu vine singură, ci aduce praf, gunoaiele de marginea drumului. Toate intră în rețelele noastre”, a spus Mariana Popa, șefă a Sectorului Apă – Canal Petroșani.
Fiecare grătar este curățat, fiecare canal decolmatat și, la final, acestea sunt spălate ca să înlăture posibilitatea ca apele de ploaie să umfle canalizarea și să o deverseze înapoi în stradă.
Diana Mitrache