O femeie din Vulcan poartã o povarã cumplitã în suflet. Este în imposibilitatea de a-si îngropa sotul, care a sfârsit tragic într-un accident de tren în Italia.

Gabriela Andoni din Vulcan este o femeie simplã, mamã a 6 copii. Nu are niciun venit, dar ajutatã din când în când de copii mai mari, care si ei muncesc greu. Pe sotul ei, Constantin Andoni, l-a vãzut ultima datã în urmã cu 17 ani, atunci când el a decis pentru binele familiei sã plece la muncã în strãinãtate. ªi, de atunci, dus a fost. În tot acest timp, ea nu a mai stiut nimic de el. Pânã într-o zi, sãptãmâna trecutã, când politistii au cãutat-o sã-i dea cumplita veste cã…bãrbatul ei a murit.

“A fost cumplit, un soc, nici nu am mai putut sã spun ceva. Nici acum nu pot sã vorbesc bine… ”, a spus Gabriela Andoni, împietritã de durere.

Dragostea  si neputinta rãzbat si dincolo  de viatã

Femeia a sperat întotdeauna cã el se va întoarce acasã, la ea si la cei 6 copii.

“Niciodatã nu am vrut sã divortez de el, am sperat mereu cã va veni acasã. Avem 6 copii frumosi împreunã si am trãit bine amândoi, avem atâtea amintiri…Nu am putut sã mã mãrit cu alt bãrbat, eu pe el l-am asteptat ”, a mai spus Gabriela Andoni.3_1site

Acum, amãrãciunea îi roade si mai mult sufletul, pentru cã nu poate nici sã-l îngroape crestineste. Costurile de repatriere, plus transportul special al unei persoane decedate, ajung undeva la 2500-3000 de euro…

“Îmi doresc sã mai pot face mãcar un ultim lucru pentru el, sã îl pot înmormânta crestineste. Fetita cea mica, minorã, avea câteva luni când el a plecat, nici nu l-a cunoscut. Acum si ea mã roagã cu lacrimi în ochi sã pot face ceva, cã este tatãl ei. Dar cum sã fac, nu am bani, nu am cu ce… ”, a mai afirmat femeia.

Gabriela Andoni are la dispozitie mai putin de o sãptãmânã  în care sã facã demersurile pentru aducerea în tarã a sotului ei, însã nu are bani.

Toti cei cu sufletul mare, care o pot ajuta în vreun fel, o pot face cu inima deschisã, apelând numãrul: 0723.047.140.

Luiza Andronache