Casa Pollicino este singurul centru din Valea Jiului care se ocupă de copiii cu diferite dizabilități. Casa Pollicino reprezintă o rază de speranţă atât pentru copiii cu probleme speciale cât şi pentru părinţii acestora, aici fiind mereu întâmpinaţi de surâsul personalului, care, în practicarea meseriei, îmbină profesionalismul cu blândeţea, oferindu-le copiilor ce le trec pragul,un mediu liniştit, în care să se poată dezvolta.

”În total în Casa Pollicino sunt 70 de copii. Dintre aceștia o mare majoritate sunt din Petroșani pentru că centru de zi pentru copii și tineri cu dizabilități este unic în Valea Jiului. Asistăm copii cu dizabilități din întreaga Vale a Jiului, din Lupeni, Vulcan, Petroșani, Petrila. Noi avem convenții de colaborare cu primăriile din Valea Jiului. Lucrăm pe Legea 34 cu primăria Petrila și primăria Petroșani. De 14 ani de când suntem, nu am fi putut exista fără sprijinul primăriei Petroșani. Cu primăriile de la Vulcan și Lupeni lucrăm în baza unui protocol de colaborare. Încasăm 2100 de lei de la Lupeni, 1350 de lei pe lună de la Vulcan. În condițiile actuale aceste sume de bani nu sunt reprezentative pentru că în afara transportului mai avem și cheltuielile aferente cu protejarea copiilor. Costurile cu întreținerea s-au dublat sau chiar s-au triplat”, a declarat Florentina Presecan directorul Casei Pollicino de la Petroșani.
Casa Pollicino a fost înființată în anul 2005, atunci când au început lucrările propriu-zise. În anul 2002, a luat fiinţă, la Petroşani, „Asociaţia Comitato Pollicino – un surâs pentru copiii din România” al cărei obiectiv principal, încă de la început, a fost construirea unui edificiu care să găzduiască copiii cu probleme speciale.
Monika BACIU