8_siteMama tânãrului din Valea Jiului care a murit în luna decembrie, în Spania, a putut sã-si îngroape copilul crestineste. Cazul ei a fost prezentat de presã pe larg, iar un deputat care a dorit sã rãmânã anonim, a ajutat-o pe femeie sã ajungã în Castellon si sã facã pregãtirile pentru o înmormântare crestineascã.

Imediat dupã ce cazul disperat al familiei Brãdãtan a fost mediatizat, parlamentarul, impresionat de drama femeii, e a intrat în legãturã cu ea si s-a oferit sã o ajute pentru a-si putea îngropa copilul.

„Nici nu stiu cum sã vã multumesc, mi s-a luat o piatrã de pe inimã. Nu existã zi si clipã în care sã nu mã rog la Dumnezeu pentru sãnãtatea domnului deputat care m-a ajutat.

Acum pot sã-i fac si bãiatului o pomanã pentru cã nu puteam sã-i fac absolut nimic. Am vorbit cu un preot si mi-a spus cã pânã nu-si gãseste locul, pânã nu-l bagã într-o groapã, nu putem sã-i facem nimic dupã cum cere obiceiul crestinesc”, ne-a povestit Mãrioara Brãdãtan, mama tânãrului decedat în Spania.

Fiul ei a fost înmormântat într-un un cimitir catolic parohial din provincia spaniolã.

„S-a vãzut cã s-a investit niste bani acolo, a avut un sicriu foarte frumos si l-au bãgat într-o criptã. Dupã cinci ani, dacã nu reusesc sã-i aduc osemintele în tarã, îl baga într-o groapã comunã”, a mai spus femeia.

În urmã cu aproape trei luni, familia Brãdãtan a primit un telefon prin care era anuntatã cã fiul lor, Matei Alexandru, a decedat în Spania, unde era plecat la muncã.

Sotii Brãdãtan nu aveau bani nici mãcar pentru a merge în Spania sã poatã participa la înmormântare, iar fiul lor risca sã fie înhumat într-un cimitir al sãracilor fãrã cruce la cãpãtâi, unde sã-i poatã fi aprinsã o lumânare, ori fãrã o ceremonie religioasã.

Maximilian Gânju