Toți copiii din școala de la Bănița au primit cadouri, prin intermediul cărora au învățat să colecteze selectiv. Acțiunea face parte dintr-o campanie națională și vine la noi în parteneriat cu Supercom, societatea care colectează
selectiv gunoiul menajer.

Un corn cu ciocolată învelit în staniol, o doză de suc, o sticlă cu suc și un pet umplut tot cu suc, dar și o ciocolată ambalată în carton. Asta au primit copiii de la Bănița, dar au fost învățați cum să pună fiecare ambalaj la coșul de gunoi corespunzător. Și pentru asta Supercom le-a dat și orare din care să afle cum se face colectarea gunoiului pe culori.
„Eu știu despre ecologizare că trebuie să protejăm natura și să avem grijă să nu poluăm. Am putea polua natura cu gunoaie și deșeuri”, mi-a explicat un copil.
„Eu strâng gunoiul și îl pun la coșul de gunoi. Știu că trebuie să duc fiecare ambalaj la coșuri de gunoi separat”, a completat un altul.
Totul a făcut parte din
campania națională de curțenie, iar elevii din Bănița au fost aleși pentru proiectul lor de ecologizare, ca parteneri de viitor.
„Ne alăturăm și noi acum campaniei naționale denumită „Curățăm România”. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru sprijin, pentru că astfel putem da un exemplu și putem învăța să protejăm mediul înconjurător. Numai împreună putem avea o comună curată, un județ curat, o țară mai curată”, a spus Andreea Simona Jitea Nicolae, directorul Școlii din Bănița.
Iar lecția s-a terminat afară, unde copiii au primit saci galbeni și albaștri cu care să strângă gunoiul din zona școlii, dar selectiv, așa cum au învățat la lecția deschisă.
Diana Mitrache