Grupul Scolar Retezat, Jiul de Vest sau Mississippi si pana la numele de  Danut Buhaescu, in ultima vreme , mai in gluma, mai in serios, s-au vehiculat multe denumiri pentru liceul din Uricani. Actori principali in aceasta poveste sunt primarul cu…personalitate din oras si inspectorul general Alexandru Lautaru, poreclit de edil “mexicanul”.

Se duce o lupta de idei, opinii si orgolii intre comitetul director al Grupului Scolar “Retezat” de la Uricani si consiliul local de aici. Motivul il reprezinta numele pe care comunitatea trebuie sa-l aleaga pentru aceasta unitate de invatamant. Incepand de la denumiri precum Liceul Tehnologic Jiul de Vest, pana la cel de Retezat cum este in prezent si pana la glume derivate din acestea, cert este ca cei de la Uricani nu se inteleg intre ei. „ In trecut a existat un liceu  teoretic aici si se numea Uricani. La aceasta denumire de Uricani tine toata lumea pentru ca este un brand si trebuie sa devina in continuare. Pentru a nu mai fi discutii nici de Retazat, nici de Jiul de Vest, s-a venit cu acest amendament, ca liceul sa se numeasca Uricani ”, a spus Danut Buhaescu, primarul Orasului Uricani.

Astfel, in timpul unei emisiuni la Mondo TV, moderata de Ionut Dragotesc, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Alexandru Lautaru, a insinuat ca numele liceului ar putea fi chiar Danut Buhaescu, dupa primarul din localitate. Asta in lipsa vreunei personalitati providentiale a localitatii..

Reactia primarului vizavi de afirmatiile inspectorului Lautaru a fost una…vulcanica. “Mai e o gluma in care i se spune Mexicanu’ lui Lautaru si lui Parvan Spagaru’  Mai nou mai aud ca Parvan s-ar putea sa primeasca si plata in natura. La PD-L se poarta megalomania si stilul acesta dictatorial si pedelistii sufera de asa ceva. Dom’le, este in primul rand jenant, este o obraznicie si o gandire paranoica si nu sunt de acord cu asta. Denumirea liceului cu numele primarului ar ca si cum as zice ce-ar fi sa se numeasca Romania “Traian Basescu” Nu, categoric nu ”. Contactat telefonic pentru a raspunde celor afirmate de primaru Buhaescu la persoana sa, in secial la atribuirea numelui de Mexicanu, inspectorul Alexandrul Lautaru a afirmat ca a luat-o ca pe o gluma.

Luiza Andronache