S ediul Judecătoriei din Petroșani va fi reabilitat. A fost scos la licitație un contract de peste 240.000 de lei pentru întocmirea documentațiilor de specialitate.

Contractul vizeaza achizitia serviciilor de intocmire documentație tehnico – economică, faza proiectare (elaborare proiectului tehnic si a detaliilor de executie, elaborarea documentatiilor pentru obtinerea avizelor si acordurilor in scopul eliberarii autorizatiei de construire conform certificat de urbanism) si asistența tehnică din partea proiectantului pe durata de execuție a lucrărilor pentru “Reparații Capitale și Modernizare a sediului Judecătoriei Petroșani”.
Clădirea a fost construită în anul 1944.
”La corpul de clădire A, placa pe sol de la cota parterului în unele birouri ale instanței este deteriorată datorită tasării pământului de sub stratul support a pardoselii. La acest corp de clădire se pot observa crăpături la pereții despărțitori și la finisajele fundației. Finisajele interioare și exterioare ale clădirilor sunt degradate. Tencuielile exterioare de pe fațadele clădirilor cad pe unele zone și învelitoarea de țiglă este deteriorată, existând riscul ca la desprinderea lor de pe clădire să cadă și să producă accidente, la persoanele care circulă pe trotuarele de lângă clădirile judecătoriei. În birourile de la parterul clădirii situate spre vest, pardoselile sunt lăsate (…) unul dintre
pereții despărțitori este puternic fisurat în plan orizontal(…)”, arată documentul.
Sediul instanţei
se află într-o clădire veche, de peste 100 de ani, ce a avut iniţial destinaţia de cămin pentru maici al Mănăstirii Franciscane, iar ulterior de penitenciar.
Denumirea iniţială a fost aceea de „Tribunal popular al Oraşului Petroşani” , transformat ulterior în „Tribunal popular raional Petroşani” iar – odată cu reorganizarea administrativ teritorială – a primit denumirea pe care o are în prezent.
Monika BACIU