Consiliul Judetean si-a deschis un birou la Petrosani

Consiliul Judetean Hunedoara are, de joi, un birou la Petrosani, asa încât cetãtenii din Valea Jiului care au o problemã sã nu mai batã drumul pânã la Deva.

Reprezentanta Consiliului Judetean functioneazã în centrul municipiului, într-un spatiu pus la dispozitie de municipalitate, în fosta clãdire de birouri a Administratiei Financiare.

Biroul este deservit zilnic de un reprezentant al Consiliului Judetean Hunedoara, iar odatã pe sãptãmânã va veni si cineva din conducerea institutiei pentru audiente.

„Vom avea un program zilnic. Îl vom afisa, îl vom face cunoscut cetãtenilor din Valea Jiului si toatã lumea va avea acces. De la 8 la 16 va fi mereu cineva aici.

Dacã se impune un program de dupã masã, se poate alterna, dar 8 ore acest birou este deschis pentru locuitorii Vãii Jiului. Joia, vom avea audiente.

O sã fiu atât eu si, prin rotatie când nu pot sã vin,  va fi prezent un vicepresdinte, ori managerul CJ Hunedoara”, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Toate problemele cetãtenilor vor fi analizate si, în functie de problematicã, se va lua legãtura cu factorii responsabili pentru rezolvarea lor.

Adoua reprezentantã

Biroul de la Petrosani este cea de a doua reprezentantã deschisã în ultimii ani de presedintele Consiliul Judetean Hunedoara. Prima a fost deschisã, în 2005, la Bruxelles si functioneazã si la ora actualã.  De la inaugurarea ei, aceasta si-a dovedit din plin utilitatea, spune Mircea Molot. „Informsatiile pe care le-am avut, le-am avut de acolo, în asa fel încât judetul Hunedoara se poate lãuda cã pe exercitiul financiar al Comunitãtii Europene 2007 – 2013 suntem pe locul I în tarã, în atractia de fonduri, cu aproape 500 de milioane de euro”, a  explicat Molot. Presedintele CJ Hunedoara a subliniat cã încã nu se dãduse drumul la axele de finantare, dar Consiliul Judetean stia deja de ele si au putut sã pregãteascã proiecte, marea majoritate eligibile, asta desi Hunedoara avea singurul consiliu judetean cu presedinte provenit de la un partid de opozitie, din Regiunea Vest, am fost singurii din opozitie.

Carmen Cosman

Advertisements