Au depãsit planul de productie si sunt nemultumiti. Este vorba despre minerii de la Livezeni, care le-au cerut brigadierilor, miercuri, la schimbul II, socotealã. Au fost frãmântãri la minã si minerii si-au expus nemultumirile, jos, în sala de apel.

La minã a ajuns si directorul general Nicolae Drãgoi, de la Societatea Nationalã a Huilei, care a spus cã se poartã discutii între conducerea minei si brigadieri, tocmai pentru cã au fost nemultumiri legate de salarii.

Asta în conditiile în care s-a fãcut 110 % din productia planificatã. „Au fost discutii cu brigada întreagã pe probleme de salarizare. Brigada a avut K-ul (coeficientul de îndeplinire al productiei), de 1,1, respectiv 10 % peste salariul de bazã”, a declarat Nicolae Drãgoi, directorul general al Societãtii Nationale a Huilei (SNH).

Drãgoi recunoaste cã la minã sunt mineri care au luat bani mai putini si de aici nemultumirea lor. „Îsi doreau mai mult. Sunt discutii si acum sã vedem ce reuseste sã rezolve conducerea minei cu brigadierii.  Au fost discutii în biroul inginerului sef productie”, a mai spus directorul SNH.

Brigadierii care au mers la negocieri, miercuri, au reprezentat un abataj mecanizat cu 19 posturi pe schimb, iar numãrul minerilor care lucreazã acolo ajunge la 120 de lucrãtori. Ei credeau cã, dacã au dat productie mai multã, vor avea si salarii mai mari. Asta în conditiile în care Mina Livezeni a dat cea mai mare productie din Valea Jiului, pe ianuarie, respectiv 1.400 – 1.500 de tone pe zi.

Si la începutul lunii ianuarie au fost frãmântãri la minele âdin Valea Jiului, dar atunci din cauzã cã minerii au lucrat mai putin în luna decembrie si, implicit, salariile au fost mai mici.

Diana Mitrache