7_siteÎn audientã la primar. În fiecare zi de miercuri, la Primãria municipiului Petrosani se pot prezenta cei care vor sã intre în legãturã cu primarul si cu reprezentantii administratiei locale.

De cele mai multe ori, oamenii au tot felul de solicitãri, însã cele mai multe dintre acestea se referã la locurile de muncã, dar si la obtinerea unui imobil. Zeci de cetãteni, atât tineri, cât si vârstnici îngroasã rândurile la biroul de audiente ale primarului municipiului Petrosani, Tiebriu Iacob Ridzi. Multi dintre cei care se prezintã aici trãiesc adevãrate drame.

”Vin pentru cã a primit fiul meu care nu e normal mintal si are un plãmân. A primit o amendã pentru cã a cãzut, a înjurat politistul. Nu are din ce sã plãteascã. Are 400 de lei pensie si trebuie sã plãteascã 500 de lei. Eu am o pensie de urmas si sunt singurã într-o camerã. Nu am niciun ajutor”, spune o femeie în vârstã de 85 de ani care a fost în audientã la primarul municipiului Petrosani.

Dupã ce femeia a discutat cu edilul si cu reprezentantii administratiei locale, situatia sa s-a schimbat.

”Am vorbit cu domnul primar si o sã-i tragã amenda din cei 400 de lei. Îi va trage mai putin”, a mai spus femeia.

O altã tânãrã, de etnie rromã, astepta sã intre la audiente. Aceasta are nevoie de o locuintã pentru a-si creste copiii.

”Am nevoie de o locuintã. Mi-a promis domnul primar cã ne dã. Acum am venit sã vedem ce ne zice. Venim aproape în fiecare sãptãmânã”, spune tânãra de etnie rromã.

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã cele mai frecvente cereri sunt pentru un loc de muncã si pentru o locuintã.

”Cererile sunt multiple însã cele mai multe se referã la obtinerea unei locuinte din fondul locativ de stat, dar si obtinerea unor locuri de muncã. Noi încercãm sã îi ajutãm pe toti cetãtenii municipiului Petrosani”, a precizat edilul.

Existã însã si cereri iesite din tipar. Nu de putine ori s-a întâmplat ca petrosãnenii sã îi cearã primarului lucruri greu de crezut. Cum ar fi oprirea circulatiei metroului din localitate sau închiderea unui drum public cu barierã.

Monika BACIU